Home Kultura Blanka Vlašić na Humcu posvjedočila o svom obraćenju

Blanka Vlašić na Humcu posvjedočila o svom obraćenju

0
Blanka Vlašić na Humcu posvjedočila o svom obraćenju

Jedna od najpoznatijih hrvatskih sportašica, visašica Blanka Vlašić, rekorderka i dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis je sinoć bila gost Tribine na Humcu koja se održala u novoj crkvi sv. Ante.

Blanka je ispričala kako je krenula putem obraćenja. Sve je nekako počelo s ozljedom te je zbog nepristajanja bolova upadala sve dublje u depresivno stanje. Shvaćala je nekako da je to stoga što se toliko poistovjetila s uspjehom. Ona je bila ukoliko je uspijevala. Ako ne bi uspijevala onda bi se najradije tri dana zaključala u sobu da je niko ne vidi i ne čuje.

To stanje depresije se toliko povećalo da je osjećala strašan pritisak u prsima zbog kojeg je jedva mogla disati. Već je u glavi složila sliku o najgorim mogućim oblicima bolesti. Ni s kim nije imala želju pričati niti govoriti o ozljedi, o bolima, o onome što prolazi.

Obraćenju je pridonijelo i bratovo prethodno obraćenje koje se također događalo uslijed njegove ozljede. Onako usput, požalila mu se na treningu kako je boli. A on joj je onda prišao i počeo pričati o Bogu.

Prvo se čudila bratu, jer on za nju nije bio kompetentan da priča o Bogu, ali se i ona malo po malo počela sve više okretati prema Isusu.

Kao plod Blankina obraćenja i obraćenja njenog brata dogodilo se još nešto veliko za njihovu obitelj, a to je da su joj se roditelji nedavno, u mjesecu srpnju, nakon tridesetak godina civilnog braka konačno vjenčali u crkvi.

Kroz vrijeme svjedočenja o vjeri Blanka je na trenutke jedva susprezala suze, a time i pokazala javno da je došlo vrijeme da odbaci svoju masku koja joj nije dopuštala da bude ono što je u dubini duše, bez obzira na pobjede i poraze – da bude ljubljeno Božje dijete.

Franjevci-humac.net