VELIĆ: “Igokea je sigurno favorit, međutim, favoriti uvijek ne pobjeđuju!”

Košarka Sport

ivan velić 22012015
ŠIROKI BRIJEG – Izvrsna serija od šest pobjeda je iza košarkaša Širokog u Ligi 6, a pred njima večeras najvjerojatnije odluka o prvom mjestu koje će u kasnijem doigravanju najbolje četiri momčadi donijeti prednost domaćeg terena.

Naravno, Širokobriježani su već napravili veliki posao, iznenadili favoriziranu Igokeu ispred koje su u vodstvu već šest kola ovog dijela natjecanja, a što je malo tko očekivao da bi se moglo dogoditi.

– Općenito nismo očekivali ovakav start i skor od 6-0, rasterećeni smo u ovoj fazi, zadovoljni svojim igrama i bez rezultatskog imperativa, kaže trener Širokog Ivan Velić.

Prethodnog vikenda su savladali Zrinjski (88:76) na svom parketu.

– U toj utakmici smo uspjeli dobro izrotirati ekipu, raspodijeliti minutažu tako da bi naši glavni igrači u meč s Igokeom ušli odmorni i svježi, pojašnjava Velić.

Bit će to derbi utakmica ovog dijela natjecanja.

– Mi tu imamo cilj pokušati odigrati na maksimumu naših mogućnosti, a hoće li to biti dovoljno za pobjedu, tek ćemo vidjeti. U prvom meču u Širokom Brijegu su oni podbacili, dok smo mi odigrali na visokoj razini. Idemo odigrati rasterećeno, ali sigurno ne s bijelom zastavom, rekao je Velić.

Širokobriježani iz prve utakmice imaju 63:57, što znači da im odgovara i poraz od 5 koševa razlike.
– O tome da branimo plus 6 nitko od nas u klubu ne razmišlja. Jedini cilj je da odigramo na visokoj razini naših mogućnosti, da odigramo jednu pravu mušku utakmicu i onda ću biti zadovoljan, kaže Velić.

Osim poraza u Širokom Brijegu, Igokea je zaista imala vrlo uvjerljiv pohod kroz Ligu 6 te sve svoje protivnike pobjeđivala s više od 20 poena razlike. Aktualni prvak BiH te ovosezonski sudionik ABA lige je i dalje pojedinačno daleko najkvalitetnija košarkaška ekipa u državi.

– Igokea je sigurno favorit, međutim, favoriti uvijek ne pobjeđuju. U utakmici sigurno neće sve ovisiti o nama, nego i o jakom protivniku, tako da nas očekuje izrazito teška utakmica, zaključio je Ivan Velić.

Osim ovog duela i sinoćnjeg između Zrinjskog i Slobode, večeras će Leotar u Trebinju preko Sparsa pokušati sačuvati šansu za plasmanom u doigravanje.

Izvor vijesti: Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *