Zakomplicirala se situacija PL BiH, Široki Brijeg poražen od Veleža

Nogomet Sport

veležširokim 18042015
MOSTAR – Još jedna neugodna tradicija za “Rođene” dočekala je svoj kraj. Široki Brijeg jedna od najkvalitetnih ekipa i lider BHT Premier lige poražen je morao napustiti Mostar. Nakon pet godina tri boda ostala su u Mostaru.

Od samog početka bilo je vidljivo da veliki broj međusobnih pripremnih utakmica tokom sezone, koje odigraju ova dva kluba, za posljedicu ima da se ekipe izuzetno poznaju. Taktička partija dvojice trenera Avde Kalajdžića i Slavena Muse bila je vidljiva tokom cijelog susreta. Prvu ozbiljniju priliku imao je Velež. Raspoloženi Anes Haurdić je probao šut, ali se Antonio Soldo nije dao iznenaditi. U 39. minuti, nova šansa za Velež, kada je, poslije odličnog centaršuta Matijasa Pejića, sa samo 5 metara Ibrahim Škahić poslao loptu iznad prečke. I da se zatresla mreža, gol ne bi bio priznat, jer se Škahić nalazio u ofsajd poziciji.

I onda 43. minuti i vodstvo za Velež. Miloš Reljić je poveo kontranapad po lijevoj strani. Idealno je uposlio Anesa Haurdića, koji ubacuje loptu na vrh šesnaesterca. Na nju natrčava Dejan Janković, koji je brži od Solde i trese mrežu gostiju.

Velež je mogao uduplati svoje vodstvo u 49. minuti. Haurdić je uposlio Dinu Hajdarovića, ali je Soldo tek koji sekund brži od njega. Širokobriježani se bude tek od 58. minute. Čorluka “na muke” stavlja Adnana Bobića, ali je golman “Rođenih” na visini zadatka. U 66. minuti Wagner odlično šutira, ali Bobić ponovo brani. Golman Veleža na sličan način zaustavio je i pokušaj Dine Ćorića u 72. minuti. Šest minuta kasnije Velež uzvraća preko Hajdarovića, čiji šut završava malo iznad prečke. U 90. minuti Zakarić izvodi slobodan udarac na ivici šesnaesterca, ali je Bobić ponovo siguran.

VELEŽ – ŠIROKI 1:0 (1:0)

Mostar – Stadion FK Velež. Gledalatelja 500.

Glavni sudac: Ognjen Valjić (Banjaluka).
Žuti kartoni: Hajdarović, Reljić, Nikolić, Hebibović (Velež), Barišić, Ćorić (Široki Brijeg). Strijelac: 1:0 Janković (43).

VELEŽ: Bobić, Maletić, Škahić, Zolj, Pejić, Nikolić, Blagojević, Janković (od 63. Zvonić), Hajdarović (od 88. D.Ćemalović), Haurdić, Reljić (od 77. Hebibović)
Trener: Avdo Kalajdžić

ŠIROKI: Soldo, Džidić, Pandža, Barišić (od 74. Peko), Ćorić, Zakarić, Landeka (od 82. Ivanković), Wagner, Ćorluka (od 62. Buhač), Kožulj, Marković.
Trener Slaven Musa

SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *