ĆORIĆ: U sjajnom smo nizu, poklopilo nam se puno toga pozitivnog na početku

Košarka Sport

kosarka-liga-6-coric17042015
ŠIROKI BRIJEG – Nakon mučenja tijekom čitave sezone s procesom treninga zbog stalnog izostajanja po nekoliko košarkaša radi ozljeda, a što se odrazilo i na rezultat momčadi koja je Ligu 12 okončala iza Sparsa i Leotara, odnosno na diobi treće pozicije sa Slobodom i Zrinjskim, igrači Širokog uživaju u odličnoj seriji koju su napravili u prvom dijelu Lige 6 ostvarivši svih pet pobjeda u ovoj fazi natjecanja.

– U sjajnom smo nizu, poklopilo nam se puno toga pozitivnog na početku, dobro smo otvorili Ligu 6 i stekli veliko samopouzdanje, prvenstveno nakon pobjeda protiv Zrinjskog u Mostaru i Igokee kući, kaže mladi, davadesetogodišnji član momčadi s Pecare Andrija Ćorić.

U posljednjem ogledu su zamalo prosuli dotad napravljeno nešto slabijom utakmicom protiv Slobode na vlastitom parketu (86:82).

– Protiv Slobode smo pokazali izvrstan karakter ekipe jer smo dobili praktički izgubljenu utakmicu. Oni su nas prethodno iznenadili vanjskim šutom, nije funkcionirala ni naša obrana, ali smo se uspjeli izvući na kraju, govori Ćorić.

Ukupno je momčad ipak na omjeru 5-0 i drži se iznad aktualnog prvaka Igokee te ozbiljno prijeti da će im oduzeti poziciju broj 1 pred doigravanje.

– Nismo se baš nadali ovakvom startu, pogotovo zbog teškog rasporeda, ali smo dobro reagirali, prvenstveno igrom u defanzivi, smatra Ćorić.

Ove sezone je kao izdanak širokobriješke škole košarke dobio više prostora u seniorskoj momčadi kluba.

– Dok je vrijedilo pravilo “zaštićenog godišta” u regularnom dijelu sezone sam imao veću minutažu. Ali, smo sad povratkom nekoliko ozlijeđenih košarkaša u roster i Domagoja Bošnjaka iz Zadra dobili na širini i rotaciji. Ipak, nastojim dati svoj doprinos najbolje što mogu i pomoći momčadi da ostvari svoje ovosezonske ciljeve, kaže perspektivno krilo Širokog.

Momčad je kompletna i pred večerašnji meč kad će ugostiti Zrinjski protiv kojeg su u prethodna tri susreta ove sezone upisali dvije pobjede i jedan poraz. Protivnik je bez pobjede u završnom dijelu sezone.

– U toj utakmici opasnost nam najviše prijeti od Vedrana Princa jer sve kreće od njega. Najvažnije će biti njega zaustaviti. Ipak, mi smo favoriti uvijek kad igramo na Pecari, a posebno kad smo u ovakvom nizu od pet pobjeda, zaključio je Andrija Ćorić.

Glomazić: Pokazati da nismo zalutali
Zrinjski u Široki Brijeg ne ide s prevelikim rezultatskim ambicijama osim da pokaže kako je ipak zasluženo u ovom rangu natjecanja te da pruži što snažniji otpor domaćinima.

– Idemo odigrati što jače, ne predavati se, pokazati da imamo kvalitetu i da nismo zalutali u ovo natjecanje. Nije nam bitan rezultat, ali ne smijemo otići u Široki Brijeg s bijelom zastavom. To je ipak hercegovački derbi, između dva kluba postoji određeni rivalitet i to je razlog više da pružimo najbolje od sebe. Igrači Širokog sigurno hoće, izjavio je trener Zrinjskog Zoran Glomazić.

Izvor vijesti: Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *