MUSA: Široki je pod imperativom, rasterećeni Velež nije briga za to

Nogomet Sport

musanksbtv14042015
ŠIROKI BRIJEG – Svaka od preostalih devet utakmica za lidera će biti veliki ispit. Prvu od njih igrat će u Vrapčićima, gdje će ga dočekati u potpunosti rasterećeni Velež. Bit će to u najmanju ruku nezgodan duel za Široki Brijeg, no šef struke Slaven Musa i igrači svjesni su činjenice da pritisak jednostavno moraju pokušati pretočiti u pobjedu.

Devet je kola prije kraja prvenstva, Široki ispred Sarajeva i Zrinjskog ima po tri boda viška, Željezničar je na minus četiri, a sada je tu i Olimpic sa šest bodova zaostatka. Širokobriježani će se vjerojatno nastaviti osvrtati preko ramena, no istovremeno vrlo dobro znaju da je najvažnije ono što će oni napraviti na terenu. A ono što je teren u posljednje vrijeme pokazivao, lagana je kriza igre i rezultata. Musin tim nije zabio u posljednje tri utakmice – bez golova je Široki odigrao u Gradačcu te u dva vezana duela s Borcem, od kojih je posljednji, u sklopu Kupa, odrađen u Banjoj Luci.

– Forma ne može biti dobra kada ne zabiješ u tri vezane utakmice, ali isto tako u tim utakmicama nismo ni primili gol, rekao je Musa.

– Igra u polju je čak i bolja nego to rezultat pokazuje, a glavni će nam cilj biti skinuti teret loše realizacije. Mislim da će to, kada zabijemo, rasteretiti igrače.

U posljednjih pet međusobnih duela Široki je upisao četiri uvjerljive pobjede i remi, s tim da je tim s Pecare uvjerljiviji i gledajući samo pet posljednjih prvenstvenih susreta u Vrapčićima – tri pobjede, remi i poraz učinak je Širokobriježana u toj sekciji statistike. Posljednji poraz u Vrapčićima? Dogodilo se to u travnju 2010., kada je Velež slavio minimalno. Ovog puta, kao zapravo i uvijek, treba uzeti u obzir specifičnost situacije, a ona je ovakva: Široki je pod imperativom, rasterećeni Velež nije briga za to.

– Po meni je bolje kad si pod pritiskom, jer u situaciji kada ne možeš ni gore, ni dolje, intenzitet treninga ne može stalno biti na željenoj razini. Imamo tu tradiciju dobrih rezultata protiv Veleža i nadam se da će se ona nastaviti, smatra strateg Širokog.

Forma Veleža u Vrapčićima u posljednje vrijeme također je važan detalj. Već neko vrijeme Rođeni u prvenstvu igraju bez opterećenja, a to se vidi na domaćim rezultatima – redom su u Vrapčićima padali Slavija, Radnik, Vitez, Zvijezda, Sarajevo i Čelik. Zeničani su, doduše, pali u sudačkoj nadoknadni, ali su pali…

– Oni su kvalitetni, ekipa su koja želi igru, u svim linijama imaju takve igrače…, naprijed im je Haurdić u odličnoj formi, a u sredini imaju Blagojevića i Jankovića. Zato očekujem dobru utakmicu.

Kadar?
Protiv Borca su u potpunosti odmoreni kapetan Wagner, Stipo Marković i Davor Landeka, koji uopće nisu ulazili u igru, manju minutažu nego inače dobili su Dino Ćorić, Goran Zakarić i Zvonimir Kožulj.

– Vidjet ćemo koliko će to pomoći, jer bez obzira što neki uopće nisu igrali, problem je i samo putovanje, autobus. Wagnera, recimo, uopće nismo vodili, tako da očekujem da će biti svjež i raspoložen.

I dalje bez ozlijeđenog trojca
Slavko Brekalo, Dino Kresinger i Taianan Welker i dalje su ozlijeđeni, pa ih ni danas neće biti u konkurenciji. Struka se nadala da će napadač Kresinger biti u stanju oporaviti se do Veleža, no očito sa 33-godišnjim napadačem u Širokom nisu htjeli previše riskirati i eventualno ga izgubiti za samu završnicu sezone. Već neko vrijeme Široki igra bez ovog trojca, tako da je struka već na to naviknula, mada se Musu u posljednje vrijeme moglo čuti kako se itekako osjeti Kresingerov izostanak.

Izvor vijesti: Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *