Pod istragom zastupnik Luburić i ministar Bogut – potrošili novce za civilne žrtve rata!

Crna kronika Grude Ljubuški Politika Posušje Široki Brijeg Vijesti ZHŽ

zgrada zzh 11012015
SARAJEVO – Nekoliko stotina tisuća maraka namijenjenih civilnim žrtvama rata je nestalo u budžetu Zapadnohercegovačke Županije. Uplaćene su na račun županije od Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, ali nisu uplaćene osobama, kojima je rat nanio velike boli.

Federalne institucije su zatražile istragu protiv bivšeg ministra financija ZHŽ, a sada zastupnika u Federalnom parlamentu Radoslava Luburića i ministra zdravstva ZHŽ Stjepana Boguta. Zahtjev za istragom je zatražen preko Federalnog tužiteljstva, što je dokaz da je nova Federalna vlada odlučno krenula u borbu protiv kriminala i korupcije. Ukoliko protiv njega bude podignuta optužnica zastupnik Luburić će ostati bez imuniteta, piše portal Dnevno.ba.

Gdje su završili federalni novci revizija nije utvrdila. To joj nije dopušteno, jer revizori nisu mogli prijeći prag Ministarstva financija ZHŽ u Ljubuškom i pored toga što su došli iz Sarajeva. Sve propušteno će utvrditi istražitelji po nalogu Tužiteljstva. Ovo je jedan kostur što je iskočio iz ormara, a koliko će ih još biti pokazati će vrijeme.

U Sarajevu se sve više govori o stanju u ZHŽ, jer ona državnim fondovima i zavodima, pogotovo za MIO, duguje desetine milijuna konvertibilnih maraka.

Izvor vijesti: Dnevno.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *