Ekipa Sparsa najavljuje kako će u Sarajevu prekinuti pobjednički niz košarkaša Širokog

Košarka Sport

sparskos 11042015
SARAJEVO – Derbi susret četvrtog kola Lige 6 BiH za košarkaše u Sarajevu će odigrati Spars i Široki, direktni konkurenti u borbi za što bolja mjesta pred plej-of za prvaka.

Širokobriježani su sjajno otvorili Ligu 6 i sa tri vezane pobjede nalaze se na vrhu tabele. Sarajlije su loše krenule, porazom u Tuzli, ali su potom sa dvije pobjede potvrdili da nisu sigurno bili uvjerljivo najbolji tim Lige 12.

“Široki je pokazao kvalitet u drugom kolu kada je savladao Igokeu. Te tim koji tokom sezone konstantno napreduje i koji je bitno promijenio način igre. Dolaskom Amerikanca u centarsku liniju postali su ekipa koja igra mnogo bolje negoli je to bilo u Ligi 12. Uz to u svom sastavu imaju i nekoliko igrača sa iskustvom iz ABA lige, tako da je jasno da nas čeka jako težak zadatak. Vidjelo se i u Kupu, kada su nas savladali na našem parketu, da se s njima ne može lako doći do trijumfa. Ipak, sa dozom optimizma i željom da prekinemo njihov niz dočekujemo ovaj susret. Jasno je da moramo biti na našem najvišem nivou ako želimo dva boda”, kaže Marko Trbić, trener Sparsa, o rivalu s kojim će se sastati u subotu.

Za derbi Trbić ne može računati na Nedima Buzu, a ostali igrači bi trebalo da budu spremni za susret.

Parovi 4. kola (Subota 11.04.);
Zrinjski – Igokea (19 sati)
Spars – Široki (19.30),
Sloboda – Swisslion Leotar (20).

Sve utakmice igraju se u subotu.

Poredak: Široki 6 bodova, Igokea, Spars, Sloboda po 5, Zrinjski, Leotar po 3.

Izvor vijesti: Nezavisne.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *