Privremeno obustavljena naplata parkinga u Ljubuškom do kraja ovog mjeseca

Ekonomija & Gospodarstvo Ljubuški Vijesti ZHŽ

Ljubuški centar ministarstvo 12032015
LJUBUŠKI – Iako je naplata parkiranja u Ljubuškom bila predviđena za 1. travnja, ona će, kako je kazao Nikica Vučić, v.d. ravnatelja JP Parkovi, početi tek krajem ovog mjeseca. Do odgode naplaćivanja parkiranja došlo je zbog nedovršenih radova u obilježavanju horizontalne signalizacije.

Radovi nisu završeni
Radovi na ocrtavanju horizontalne signalizacije krenuli su još početkom tjedna te je u većini grada ona i završena, osim u Ulici kralja Zvonimira koja još nije označena zbog radova koje izvodi Eronet. Iz JP Parkovi navode kako započeti radovi zbog vremenskih uvjeta nisu završeni u predviđenom roku.

Vučić je dodao kako se nada da će radovi na obilježavanju horizontalne signalizacije biti gotovi u tjednu iza Uskrsa. Sljedeća faza je postavljanje vertikalne signalizacije, znakova upozorenja te kao završna faza postavljanje parkirnih uređaja na kojima će se kupovati parkirne karte. Na terenu će osim uređaja kontrolu parkiranja vršiti kontrolori djelatnici JP Parkova, koji će s uređajima biti uvezani pametnim telefonima. Svi radovi bi trebali biti gotovi do kraja ovoga mjeseca, kada se predviđa početak naplate parkiranja.

Cijene karata
Podsjetimo, cijena satne parkirne karte iznosi jednu, a cijena dnevne 10 maraka. Cijena mjesečnih karata povlaštenih za stanare u zoni naplate 20 maraka, a za stanovnike grada i gradskih naselja 30 maraka. Cijena za umirovljenike s prebivalištem u općini Ljubuški je 20, za pravne osobe 30 te za invalidne osobe 10 maraka. Dopušteno izdavanje parkirne karte je do 12 mjeseci unaprijed. Naplate će se vršiti radnim danima od 7 do 20 sati, subotom od 7 do 13, a nedjeljom i blagdanima nema naplate. Pravo na zaustavljanje koje se neće naplaćivati imaju vozila koja su prekinula kretanje u trajanju od 10 minuta.

Dijelovi ulica i lokacije koje ulaze u sustav naplate i kontrole parkiranja su Ul. braće Šimića, Ul. kralja Zvonimira, Ul. Zrinsko Frankopanska i Trg kralja Tomislava, Ul. Eugena Kvaternika – Dječji park, Trg Domovinske zahvalnosti, Ul. Andrije Šimića i Ul. Juraja Dalmatinca.

Izvor vijesti: Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *