HKK Široki najavio posljednju utakmicu prije Lige 6 koristiti samo kao pripremu

Košarka Sport

hkk-siroki-14032015
ŠIROKI BRIJEG – Uzbudljiva završnica se očekuje u košarkaškoj Ligi 12 i raspodjeli pozicija u borbi za Ligu za prvaka i ostanak jer je ususret posljednjem, 22. kolu sve otvoreno.

Moguće je da ljestvica na kraju pokaže poredak gdje će čak pet momčadi imati jednak broj bodova, međutim, u ovom trenutku je sigurno da su, bez obzira na ishod završnih mečeva, plasman u nastavak natjecanja već osigurali sarajevski Sparsi, trebinjski Leotar i Široki. Za preostale dvije pozicije u Ligi 6 borit će se Sloboda, Kakanj i Zrinjski.

– Od svih silnih kombinacija nama većina odgovara, no rekao sam svojim igračima da me nikakve kalkulacije ne zanimaju. Ono što svi želimo je pobijediti Leotar i onda ćemo poslije utakmice čekati kako će se rasplesti ostale utakmice, rekao je trener Zrinjskog Zoran Glomazić.

Zanimljivo je da Mostarcima ne odgovara eventualna pobjeda Širokog u Bileći jer ukoliko pobjede ostvare i Zrinjski, Sloboda i Kakanj, zatvorit će se krug od tri ekipe u kojem će najlošiju koš razliku imati upravo Plemići. U tom slučaju za Zrinjski je vrlo važno kako je domaći Heo u Bileći i dalje u opasnosti od ispadanja iz Lige 12 te da njima okršaj sa Širokim predstavlja ključnu utakmicu. S druge strane, Širokobriježani su već najavili kako će ovaj ogled koristiti samo za pripremu pred Ligu 6.

U Zrinjskom ipak prvenstveno vode brigu kako savladati drugoplasirani Leotar koji večeras nema rezultatskog opterećenja, a momčad je i oslabljena zbog ozljede jednog od ključnih košarkaša, Dejana Šakotića.

– To što njima ova utakmica ništa ne znači nas ne zanima. Bez obzira što su nedavno ostali bez dvojice važnih igrača, radi se o ekipi koja je uz Sparse bila najbolja u ligi. Morat ćemo odigrati maksimalno ozbiljno i nadam se da ćemo imati potporu publike jer ova ekipa je to svakako zaslužila, istaknuo je Zoran Glomazić.

U borbi za mjesto u Ligi 12 svoj posao na vlastitom parketu očekuju da će uspješno završiti košarkaši Kaknja protiv Varde, dok tuzlanska Sloboda ima nešto teži zadatak na gostovanju u Bijeljini kod Građanskog koji ipak nema pritisak rezultata u ovom meču.

Sve utakmice večerašnjeg programa 22. kola Lige 12 se igraju u istom terminu.

Parovi 22. kola
Čelik – Bosna   93:89 – sinoć odigrano
Kakanj – Varda    sub., 19.00
Zrinjski – Leotar    sub., 19.00
Heo – Široki    sub., 19.00
Građanski – Sloboda    sub., 19.00
Mladost – Spars    sub., 19.00

Izvor vijesti: Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *