Arti fighting championship 4. opravdao očekivanja i organizatora i publike

Ostali sportovi Sport

afc419032015
LJUBUŠKI – Prošloga vikenda u gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom je održan Arti fighting championship 4. Ovo je ukupno četvrti po redu MMA turnir u oktagonu u organizaciji kluba slobodne borbe Arti iz Ljubuškog, a svoje umijeće borci su pokazali u ukupno trinaest borbi.

Na priredbi je nastupio jedan od najiskusnijih hrvatskih MMA boraca 32-godišnji Ivica Trušček koji je iskoristio svoju dobru formu i u svojoj 48. borbi pobijedio Rusmira Jugovića iz Novog Travnika oborivši ga u parter. Ovaj par ušao je u kavez prije glavna dva meča, u kojima su se Ivan Zadro, Marinko Zarubica, Ivan Vladimir i Alen Šabanović borili za titule prvaka. Još jedan hrvatski borac, 31-godišnji Ivan Gluhak iz kluba Leon Gym, brzo je riješio pitanje pobjednika svladavši svoga protivnika Aleksandra Brajkovića u meču koji je trajao samo 20-ak sekundi.

Borci su naglasili zadovoljstvo organizacijom i pohvalili organizatora turnira Josipa Artukovića koji četvrtu godinu zaredom organizira ovu borilačku priredbu koja je značajna sportska manifestacija za afirmaciju mladih boraca iz hercegovačkog kraja.

Organizator natjecanja, Josip Artuković, koji je i sam MMA borac i u svojih 10 godina bavljenja ovim sportom je odradio 40 borbi, od čega 13 profesionalnih (uz 10 pobjeda i 3 poraza) zadovoljan je održanom priredbom.

– Na turniru je odrađeno 11 borbi u kojima su nastupila četvorica domaćih boraca zbog čega smo izrazito zadovoljni. Turnir je za njih posebno važan jer skupljaju potrebno iskustvo i imaju se priliku dokazati i afirmirati kako bi mogli raditi borbe izvan zemlje, kazao je Artuković, te dodao da je organizacija uz veliki trud i ove godine bila na visokoj razini s obzirom da je riječ o 4. po redu turniru u organizaciji kluba Arti.

Ovom prigodom razgovarali smo s nekim od boraca, pa tako i s mladim, perspektivnim MMA borcem 23-godišnjim Matejem Batinićem koji nije nastupio na ovom turniru, ali je bio tu kao potpora u kutu svojim prijateljima iz kluba Leon Gym. Trenirati je počeo kao srednjoškolac, najprije savate boks, a posljednjih sedam godina MMA. Dosad je imao 17 borbi od čega 15 pobjeda i 2 poraza. Višestruki je prvak Hrvatske u savate boksu, amaterskom MMA, osvojio je hrvatsku i europsku MMA ligu. Uz bogatu sportsku karijeru, student je na Agronomskom fakultetu na Sveučilištu u Zagrebu te osim sporta koji iziskuje velike napore, disciplinu i puno odricanja ima jasnu viziju o budućnosti.

– Želim završiti fakultet jer u ovom sportu nikad ništa nije sigurno, ozljeda te može izbaciti iz borbi čak i na duže vrijeme, ovisi o kojem tipu ozljede se radi. Kad završim fakultet, nastavit ću se još ozbiljnije baviti MMA-om, rekao je Matej Batinić

Rezultati borbi
U poluprofesionalnoj borbi Blaž Mucić je savladao Izeta Orlića da bi uslijedile profesionalne borbe gdje je Ivan Garčević jednoglasnom odlukom sudaca bio bolji od Veselka Bebeka, a meč Drage Kozine i Boška Tadića završio neriješeno. Karlo Caput je jednoglasnom odlukom sudaca bio bolji od Nebojše Bogdanovića, Roberto Soldić nokautom savladao Savu Lazića, Luka Vuksan je dobio Ermina Lugana, Adnan Aščić Voju Marjanovića, Ivica Trušček Rusmira Jugovića, a Ivan Gluhak Aleksandra Brajkovića. U borbama za naslov Marinko Zarubica je savladao Ivana Zadru, a Ivan Vladimir Antu Alilovića.

Izvor vijesti: Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *