FOTO: Napadnuti kadeti i juniori NK Širokog Brijega, ozljeđena petorica igrača

Crna kronika Nogomet

huliganizan sarajevo 14032015 1
SARAJEVO – Nekoliko napadača naoružanih palicama napali su danas kadete i juniore NK Široki Brijeg kod stadiona “Grbavica”, javlja portal Klix.ba.

Kako se doznaje, mlade nogometaše je napala grupa huligana koja se pojavila ispred stadiona FK Željezničar. Napadači su izašli iz obližnjeg kafića i bez razloga verbalno vrijeđali i pljuvali nogometaše, a onda su uzeli metalne šipke i palice te ih napali.

Prema riječima reportera portala Klix.ba, nekoliko nogometaša su zadobila lakše tjelesne ozljede i nisu zatražili lječničku pomoć. Netko od prisutnih je snimio cijeli događaj i snimak predao policiji.

Policijski službenici su uzeli izjave od dvije djevojke koje su bile u društvu huligana, a zasad još niko nije uhićenih.

– “Odmah po završetku utakmica spremali se za povratak kući i onda je na naš autobus doletjelo nekoliko kamenica i tom prigodom je razbijena šajba na mojoj strani. U tome se pojavila i skupina od desetak huligana koji su ušli u autobus i bejzbol palicama napali i ozlijedili petoricu mladih igrača”, rekao je za Dnevnik.ba Mate Ćeškić, vozač autobusa tvrtke Miškić bus koja prevozi mlade nogometaše Širokog Brijega.

– “Utakmica je završila i otišli smo u pekaru nešto prigristi, pri izlasku iz pekare mog kolegu je pljunuo jedan mlađi dečko i na upit zašto je to napravio počeo se prepucavati s nama, kada je vidio da nas je više udaljio se, te je uskoro prema nama dotrčala skupina od desetak huligana sa palicama, mi smo pobjegli ka našem autobusu a oni su krenuli za nama te upali u autobus i počeli nas udarati, gdje nas je petero ozljeđeno”, kazao je za SirokiBrijeg.info jedan od ozljeđenih igrača NK Širokog Brijega.

Kao što znamo, nogometaši FK Željezničara i njihovi navijači sutra dolaze na Pecaru i ovim putem apeliramo na naše sugrađane i navijače da ne budu “huligani”, te da korektno navijaju za svoj klub, a ne da dođe do problema sličnoga kakav se danas u Sarajevu odvijao.

Nemojmo dozvoliti da zbog nečijeg glupiranja i provociranja mnogi ispaštaju, sutra pokažimo i dokažimo da nismo banda. Dođite u što većem broju na stadion te navijanjem i pjesmom pomozimo našim nogometašima da osvoje tri boda i sportski porazimo Željezničara i njihove navijače!

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *