Ljubuški hotel Bigeste se vraća Vladi ZHŽ-a?

Ekonomija & Gospodarstvo Ljubuški Vijesti ZHŽ

hotel_bigeste 10032015
LJUBUŠKI – Hotel Bigeste u Ljubuškom se vraća u vlasništvo Vlade Zapadnohercegovačke županije. Budući da tvrtka Unitrade koja je prije više od pet godina kupila spomenuti hotel isti nije obnovila u roku koji je potpisan u ugovoru, hotel će, kako saznajemo iz izvora bliskih Vladi ZHŽ-a biti vraćen županijskoj Agenciji za privatizaciju koja će vidjeti što dalje s tim hotelom, piše portal Dnevno.ba.

Najavu obnove hotela Bigeste od predstavnika tvrtke Unitrade, koja ga je kupila, Ljubuška javnost je dočekala pozitivno.

Medijima i zainteresiranim građanima je u siječnju 2011. u Gradskoj vijećnici bombastično i samouvjereno predstavljen projekt planiranih radova prema kojem je Ljubuški trebao dobiti hotel s četiri zvjezdice i zaposliti 50 radnika. Govorilo se da će Unitrade uložiti više od 8.000.000 KM.

“Želim naglasiti kako Unitrade nije hotel kupio kako bi zaradio ogromni novac iz njegova postojanja i budućeg rada. Unitrade je kao tvrtka potekao iz ove sredine i dio sredstava vlastitog uspjeha želi vratiti lokalnoj zajednici kroz ova ulaganja i tako zbrinuti određeni broj nezaposlenih ljudi”, rekao je, među ostalim, svojevremeno direktor Planinić.

Rekao je i to da je Unitrade ispunio obveze prema županijskoj Agenciji za privatizaciju koje su iznosile više od 1.300.000 KM, da su svi bivši djelatnici zbrinuti i sve zakonske obveze prema njima ispunjene. Problem je nastao kada je Unitrade želio sagraditi manji objekt na lokaciji Kravice, umjesto da krene obnova postojećeg objekta hotela u Ljubuškom.

Također, nije isključeno da prilikom ponovne prodaje ovog hotela neće biti razdvojen hotel u gradu od zemljišta na Kravici, odnosno da će objekt hotela Bigeste biti prodavan sam, bez pratećih objekata i zemljišta koja mu pripadaju.

Izvor vijesti: Dnevno.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *