Napadač na Lijanovića predan postupajućem županijskom tužitelju na daljnje postupanje

Crna kronika Široki Brijeg Vijesti ZHŽ

sud siroki 09032015
ŠIROKI BRIJEG – Jučer oko 11:30 h OKC MUP-a zaprimio je prijavu da je, ispred restorana Borak u Širokom Brijegu, fizički napadnut ministar u Vladi FBiH Jerko Ivanković Lijanović.

Prema navodima iz prijave, koju smo zaprimili iz FUP-a, nepoznati muškarac udario je Jerku Ivankovića Lijanovića pištoljem u glavu, nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

Odmah nakon što smo zaprimili prijavu o navodima iz prijave izvijestili smo dežurnog županijskog tužitelja, a policijski službenici poduzeli su potrebne mjere i radnje u cilju identificiranja i uhićenja napadača, stoji u priopćenju MUP-a ZHŽ-a.

Liječnička pomoć Jerki Ivankoviću Lijanoviću je pružena u Domu zdravlja Široki Brijeg nakon čega je isti pozvan u PU Široki Brijeg, gdje je dao iskaz u svojstvu svjedoka – oštećenoga.

Jučer oko 13 h policijski službenici pronašli su i lišili slobode R. C. (43) iz Širokog Brijega, kojeg se dovodi u vezu s izvršenjem opisanog kaznenog djela.

Nad R. C. (43) izvršena je kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 183. KZ-a FBiH, u stjecaju s kaznenim djelom Laka tjelesna ozljeda iz čl. 173. KZ- a FBiH.

Uz izviješće o počinjenom kaznenom djelu R. C. (43) danas je predan postupajućem županijskom tužitelju Mladenu Hrstiću.

SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *