FOTO: Potrebna pomoć tročlanoj obitelji iz Širokog Brijega

Široki Brijeg Vijesti ZHŽ Zdravlje

obiteljćavarapel06032015 0
ŠIROKI BRIJEG – Tročlana obitelj Ćavar živi u svemu osim u ljudskim uvjetima.

Malena beba od 6 mjeseci u staroj trošnoj kućici na vrhu ogromnoga brda do koje vodi višekilometarski makadamski put. Nijedno ne radi, a vrijedni su ljudi, bore se kako znaju, beru bilje po planinama no to nije dovoljno da si omoguće kakve takve uvijete za život.

Oni na podu nemaju ništa, goli beton, nemaju hidrofon, kupatilo, namještaj je odavno zaslužio mirovinu, da vam napišemo šta im treba neznamo šta reći osim SVE.

Zdravstveno osiguranje imaju no ne i novac za markicu. Više od godinu se bavimo ovim poslom no ovo je prva akcija koja nas je ostavila bez riječi i toliko potresla da ćemo dugo je pamtiti a uz vašu pomoć nadamo se da ćemo je pamtiti po dobru. dakle Hercegovino ustanimo i pomozimo … Široki mi apeliramo posebno na vas, ukoliko ima nešto u gradu, kakav sobičak za njih da par mjeseci im se ustupi bez plaćanja da im olakšate život dok ne urede trošnu kućicu ili posao za oca ove obitelji, osobno ih nismo ranije poznavale ali vjerujemo da je vrijedan i radišan čovjek samo mu netko treba dati priliku.

Nećemo stati samo na ovome potrudit ćemo se da im osiguramo bar koliko toliko bolje uvjete za život. Za sve prijedloge i ideje kako im pomoći javite se u inbox FB stranice Humane Mostarske mame na FB.

Nadalje, kako piše navedena facebook stranica, stoji sljedeće: “Dragi naši, u inbox nam je stiglo par poruka, kojima nas upozoravaju na to da situacija nije takva kakvom smo je mi doživjeli, te da otac ima sumnjivu prošlost. Ono što mi možemo potvrditi je da smo posjetili obitelj. Dijete živi u vlazi. Kuća je bez podova, bez plafona. Jedini pristojan i čovjeka dostojanstven komad namjestaja je dječiji krevetac i peć na drva. Oni nisu tražili ništa. Zahvalili su se na pomoći koju smo tada donijeli. Vidjevši uvjete u kojima žive ponudili smo pronaći materijal, koji bi otac sam utrosio u sanaciji kuće.

Naš motiv je djevojčica velikih sivih očiju. A na Vama je da odlučite da li želite pomoći ili ne.

Mi nismo tu da osudimo nekoga, da mu sudimo, tu smo da mu damo ruku da se bar netko popne stepenicu više u životu ako je moguće.

Bez obzira smatrate li da ovu obitelj treba pomoći ili ne, Hvala Vam što ste uz nas, Vaše Humane Mostarske Mame”, stoji u posljednjem postu objavljenom na facebook stranici Humane Mostarske mame na FB.

SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *