Komunalno poduzeće Parkovi d.o.o. Ljubuški srlja iz afere u aferu!

Ekonomija & Gospodarstvo Ljubuški Politika Vijesti ZHŽ

otpadnevode ljubuški 03032015
LJUBUŠKI – Prije tri dana u prostorijama JKP Ljubuški je održan sastanak vjerovnika ovog poduzeća u stečajnom postupku vrijednom gotovo 9 milijuna maraka, za kojeg je kriva općinska politika načelnika Nevenka Barbarića.

Predstavnici vjerovnika: EP HZHB, Razvojna banka FBiH, radnika i ostalih jednoglasno su prihvatili da se na narednom ročištu na Općinskom sudu u Širokom Brijegu zatraži povrat vodoopskrbe. Time bi naplatili svoja dugovanja i smanjili veličinu propasti u koju ju je gurnuo načelnik Nevenko Barbarić i Općinsko vijeće u kojem HDZ BiH ima većinu s glasom Mate Antića iz HSP-a AS, piše portal Dnevno.ba.

Ove dvije stranke su činile Upravu Komunalnog poduzeća, ali tamo nije bilo vičnih gospodarstvenika, osim onih s osmoljetkom, koji su kao takvi trebali ovom dvojcu sa željom da naplate svoju naknadu i poslušaju moćnike da sve gurnu u propast!

Prije godinu i pol u Ljubuškom je osnovano novo Komunalno poduzeće Parkovi d.o.o. i kojeg tako mladog potresaju afere teške po nekoliko stotina tisuća maraka. Ono ima svog v.d. direktora, ali ga prema informaciji predstavlja predsjednik mladeži HDZ-a BiH Ljubuški po imenu Vedran Markotić. On je bio zastupnik u Skupštini ZHŽ-a u zadnjem mandatu.

U nekoliko zadnjih mjeseci ovo poduzeće je podiglo oko 400 tisuća maraka kredita, a čuje se da se sprema i treći! Radnici u uredima općine Ljubuški trebaju biti zahvalni ovim kreditima, jer su, kako u Ljubuškom govore, novci prebačeni za isplaćivanje njihovih plaća. Tako bi i taj treći kredit bio za isto, ali kako će dalje to nitko ne zna!

Krediti su imali svoju namjenu, a ona je stvaranje novih prihoda. Izgleda da je došlo do nenamjenskog davanja novca i navodno sumnjivih nabavki opreme u kojima se opet priča o upletenosti dotičnog Markotića sa svojom rodbinom iz Hrvatske, a Markotić i nije radnik Parkova d.o.o.

E baš je u Ljubuškom pravi nered, pa ćemo sljedećih dana pokušati doći do političara i navedenih osoba kako bi saznali kakva budućnost narednih godina očekuje ovu nekoć iznimno bogatu, a danas opustošenu općinu.

Izvor viesti: Dnevno.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *