Bilinovac: Vjerujem da ne bi trebalo biti problema da budemo među najboljih pet

Košarka Sport

bilinovac 09012015
ŠIROKI BRIJEG – Uz nešto više muke nego se to očekivalo košarkaši Širokog su ostvarili pobjedu protiv zeničkog Čelika (75:69) u okviru 19. kola Lige 12 i tako se primaknuli plasmanu u završni dio sezone, odnosno natjecanje u Ligi 6.

Same igrače i nije toliko iznenadio dobar otpor Čelika jer su sa Zeničanima ranije ove sezone igrali u dva navrata, jednom u pripremama, drugi puta u Ligi 12 te poraženi u oba slučaja.

– Znali smo što nas očekuje, to je protivnik koji nam ne leži, dosta igraju zonsku obranu, a nama ne odgovara sporiji ritam igre. Zbog toga smo se malo patili, ali smo na kraju pobijedili i to je najbitnije, kazao je kapetan Širokog Josip Bilinovac koji je bio najučinkovitiji košarkaš domaćina sa 20 poena te po 4 asistencije i skoka, piše Dnevni list.

– Kad bi prešli na pojedinačnu obranu mi bi se vratili u meč. Dok su gosti igrali zonu i dobro šutirali, bili su i u prednosti. Da smo mi bili bolje šuterski raspoloženi vjerojatno se to ne bi dogodilo i meč bi otišao drugim smjerom. Ponovno je Ivan Opačak, kojeg dobro poznajemo, odigrao odlično. Mi smo se posebno pripremali za njega, ali on jednostavno ima tu kvalitetu više. Čestitamo Čeliku na fer i korektnoj igri, dok je za nas vrlo važno da smo pobijedili, dodao je Bilinovac.

Opačak je ubacio 20 poena uz 6 skokova, a imao je potporu od Armina Avdibegovića (13p, 4s) i Ashara Dedića (12p, 8s). Uz kapetana Širokog najviše su za pobjedu domaćina dali Toni Katić (13p, 9a) i Tihomir Vranješ (10p, 4s).

Široki je korak bliže Ligi 6, ali još ništa nije definitivno razriješeno
– Neke stvari se polako razjašnjavaju, ali ništa još nije sigurno jer se puno toga može okrenuti u jednom kolu. Trebamo ići po redu, odraditi najbolji posao i vjerujem da ne bi trebalo biti problema da budemo među najboljih pet, smatra Bilinovac.

Sljedećeg vikenda Široki gostuje Građanskom koji je u sredini ljestvice
– Oni još nisu teoretski izgubili šansu za Ligu 6, ali mislim da bi im se dosta rezultata moralo poklopiti da uđu u Ligi 6. Ipak ne vjerujem da će odigrati utakmicu kao da je gotova sezona za njih. Dat će maksimum jer gdje god Široki dođe protivnik igra razinu bolje. S druge strane mi bi pobjedom praktički riješili ulazak među šest, kaže Bilinovac.

Nakon odlične utakmice protiv Sparsa u Kupu Široki je odigrao nešto slabije s Čelikom
– Spram prvog dijela sezone smo ipak sigurno podigli svoju igru, ali to je prvenstveno zbog kvalitete treninga. Sad će nam se priključiti i Josip Mikulić. Ne znam koliko će moći igrati jer je dugo bio van parketa, ali sigurno će biti u rotaciji što je nama vrlo bitno. Svaki košarkaš nam dosta doprinosi u igri, zaključio je Josip Bilinovac.

Izvor vijesti: Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *