VIDEO – FOTO: Pripremni radovi na akvaduktu Borak privode se kraju, radnici uživaju u pogledu na grad!

Ekonomija & Gospodarstvo Široki Brijeg Vijesti ZHŽ

ab
ŠIROKI BRIJEG – Polako se privode kraju pripremni radovi za veliki projkt u “parku prirode” Borak.

Osim žuborenja vode, cvrkuta ptica, pokoje hrpe smeća i sunca što grije, pogledom na ovaj prirodni biser u srcu Hercegovine može se uočiti da se nešto na veliko radi!

Naime, prije par tjedana započeli su radovi na rekonstrukciji akvadukta u Borku i sve za sada teče zacrtanim planom, kao i sama rijeka Lištica, tako da smo odlučili ovaj sunčan dan iskoristiti i vidjeti kako sami radovi napreduju.

“Radi se na sve strane, strojevi su u pogonu, a ovo je tek početak. Oni što su gore na Akvaduktu su najsretniji jer imaju najljepši pogled na svoj Grad, pa mi što ih s nizine gledamo ne sumnjamo da će svoj dio posla dobro odraditi” – kazao je kroz smijeh za SirokiBrijeg.info jedan od uposlenika, koji kako kaže voli ih držati sve pod kontrolom da slučajno netko nebi malo “prilegao” na ovom suncem obasjanom danu, gdje se svaki komad sunčeve zrake obija od stjenovito područje koje ih okružuje.

Naravno i sami smo se uvjerili kako im je lijepo gore na visini i kakav fin pogled na grad Široki Brijeg imaju, što ćete moći i Vi vidjeti u par priloženih fotografija kao i u video zapisu koji vam donosimo izravno sa mjesta jednog od dva velika gradilišta koja se odvijaju u Širokom Brijegu. Inače, drugo veliko gradilište je kružni tok, ali njega ćemo drugom prilikom posjetiti!

Kako smo već najavljivali od 1. ožujka će doći do zatvaranja vode na vodo-zahvatu u Borku, tako da će glavni kanali kroz Lise i Oklaje ostati bez vode naredna tri mjeseca (do 1.6.2015. godine). Radovi će se obustaviti u sezoni navodnjavanja (od 1.6. do 1.9.2015.) i nastaviti u jesen nakon završetka sezone navodnjavanja.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova u sva četiri LOT-a iznosi 5,5 milijuna KM, a izvođači radova su HERING d.d. Široki Brijeg (za LOT-ove 1,2 i 3) i AMITEA d.o.o. Mostar (LOT 4). Projekt se u cijelosti financira sredstvima Svjetske banke.


Mili Marušić / SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *