Vedran Princ “kralj” hercegovačkog derbija – poigrao se sa Širokobriježanima

Košarka Sport

kosarka-zrinjski-siroki 14022015
MOSTAR – Vedran Princ je odigrao kao u dobra stara vremena, međutim ovog puta kao igrač Zrinjskog, u kojem je ovaj sjajni mostarski playmaker i ponikao, te na kraju donio zlata vrijednu pobjedu “Plemićima” protiv nekoć svog Širokog 74:55 (25:10, 13:16, 19:17, 17:12).

Na taj način ne samo da je Zrinjskog ostavio u igri za Ligu 6, već sada oni zapravo imaju veće izglede od Širokobriježana budući su ove dvije momčadi bodovno poravnate, ali Mostarci imaju bolji međusobni skor i možda nešto lakši raspored u preostala četiri kola Lige 12.

Ključna je u današnjem susretu bila prva četvrtina koja završava vodstvom domaćina 25:10. Gosti su izgledali totalno nemoćno, pa iako su do poluvremena smanjili donekle taj zaostatak (38:26) bilo je vidljivo kako teško može doći do preokreta.

Zrinjski je rutinski odrađivao posao u nastavku dvoboja i posve zasluženo trijumfirao u uvodnoj utakmici 18. Kola Prvenstva BiH.

Vedran Princ se zaustavio na 24 poena šutiravši tricu 5/6, a sjajan je bio i Mihailo Sekulović s učinkom od 14 poena i 12 skokova. Ali Demić je dodao 13 poena i 6 skokova, dok je jedini dvoznamenkast kod gostiju sa 21 postignutim poenom bio Toni Katić. Josip Bilinovac i Ivan Mimica su dodali po 9, a sve je to bilo nedovoljno da bi se ugrozila večerašnja pobjeda Zrinjskog.

Danijel Ivanković / SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *