FOTO: Upriličena “Večer uz klasičnu glazbu” u sklopu programa obilježavanja Dana općine Ljubuški

Glazba Kultura Umjetnost

vecerklasikelj 12022015 0
LJUBUŠKI – U ugodnom i veoma akustičnom prostor crkve svete Kate, u sklopu programa svečanog obilježavanja Dana općine Ljubuški upriličena „Večer uz klasičnu glazbu” posvećeno mome gradu.

Tijekom večeri su se predstavili učenici Osnovne glazbene škole Ljubuški, ali i oni koji su svoje prve glazbene korake napravili u ovoj školi, a onda hrabro nastavili koračati putem srednjih glazbenih škola i akademije.

Program koji su pripremili ovi nadareni mladi umjetnici bio je izuzetno bogat i raznolik, a djela koja su izveli datiraju od razdoblja baroka, pa do suvremenih skladbi svjetskih i domaćih skladatelja.

Osim u ugodnim notama glazbenika posjetitelji su imali prigodu uživati, i u pjevanju Velikog mješovitog zbora crkve svete Kate koji je izveo četiri pjesme iz svog bogatog repertoara.

Budući da su prisutni doista uživali u koncertu mladih glazbenika, sve njihove nastupe nagrađivali su zaslužnim burnim pljeskom. Tako su mladi ljubuški glazbeni virtuozi prekrasnom glazbom i pjesmama na najljepši način čestitali Dan općine.

Program svečanog obilježavanja Dana općine nastavlja se sutra u Gradskoj vijećnici promocijom knjige “Hrvatski velikani” autora dr. sc. Bože Skoke.

Izvor vijesti i foto: LJportal.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *