Širokobriježani se rugali Mostarcima, a napravili još veći cirkus od izbora najboljih sportaša

Košarka Nogomet Ostali sportovi Sport

nk široki 12022015
ŠIROKI BRIJEG – Prije par dana Širokobriježani se nisu mogli načuditi Mostarcima i njihovom izboru najboljih sportaša grada na Neretvi. Prije svega tome što je u Mostaru postao “grijeh” nastupati u hrvatskom reprezentativnom dresu, pa se zaboraviše i NBA zvijezda Bojan Bogdanović i novi Ivano Balić, kako u Hrvatskoj mnogi tepaju Igoru Karačiću, novom hrvatskom rukometnom reprezentativcu.

Naime, dodijeljivale se nagrade za promociju Mostara, a nigdje ni Bogdanovića ni Karačića!

Međutim, stigao je i dan izbora najboljih sportaša Širokog Brijega za proteklu godinu što ga organizira ovdašnji Sportski savez, a ovdje smo dobili još veći cirkus od mostarskog. Ovdje je postalo grijeh braniti boje NK Širokog Brijega!

Barem tako možemo protumačiti na temelju održanog izbora, jer tolike kategorije, a nigdje ovdašnjih nogometaša. Realno gledajući mogli su ponijeti laskave titule u 4-5 kategorija, ali nisu niti u jednoj!

Postali su nekome smetnja. Kome? To bi trebalo pitati gospodu u Sportskom savezu na čelu kojeg se nalazi Ivan Zeljko, općinski vijećnik HDZ-a BiH i bivši nogometaš NK Širokog Brijega! Ne želim osobno njega prozivati i smatrati jedinim odgovornim, ali on je ipak na čelu onih koji su obavili ovaj izbor.

Nekoć sam i sam sudjelovao u žiriju sastavljenom od sportskih novinara i ljudi iz sporta koji su birali najuspješnije sportaše ovoga grada, međutim zadnjih godina nisam više u svemu tome, ne želim biti dio toga, a ne želim upravo zbog ovakvih pojava.

Siguran sam da će se mnogi u Širokom Brijegu složiti s mojom konstatacijom da je NK Široki Brijeg zaslužio ponijeti epitet najbolje momčadi godine, Wagner Santos Lago kao najbolji strijelac i službeno najbolji igrač nogometne Premijerlige BiH epitet sportaša godine, Slaven Musa kao šef struke ovog kluba epitet najboljeg trenera godine budući je evo i tekuću polusezonu njegova momčad završila na prvom mjestu, a prošlu na drugom, odmah iza Zrinjskog.

Posebno ako se uzme u obzir kolika su financijska sredstva prošle godine uložena u igrački kadar FK Sarajeva, te HŠK Zrinjskog ili ako pogledamo koliki broj domaćih igrača iz Širokog Brijega i Zapdne Hercegovine danas brani boje seniorske momčadi ovog kluba, igrača poniklih u ovdašnjem Omladinskom pogonu. Nekoć bi, gledajući s tog aspekta, uspjeh bio i samo igranje u Premijerligi, a kamoli konstantna borba za titule s klubovima iz većih gradova.

Također, u izboru za fair-play nagradu moglo se naći ime ovoga kluba. Podsjetit ću, naime, početkom prošle kalendarske godine u Širokom Brijegu je održana “Plava noć” NK Širokog Brijega i GNK Dinamo iz Zagreba, koja je imala humanitarni karakter, jer prikupljena sredstva su donirana za potrebe Udruge “Fra Mladen Hrkać” i liječenje braće Ćavar, a tom prilikom je prikupljeno 50.000 KM. Mogli su tada Zlatan Mijo Jelić i suradnici tu lovu uzeti za potrebe kluba, ali nisu, pokazali su i tu svoju humanu stranu, kao i mnogo puta ranije, no drugi je par opanak što to nitko ne vidi od onih koji obavljaju ovakve izbore…

Uskoro će biti još sličnih akcija sa strane ovog sportskog kolektiva, no dok ne bude službeno sa konkretnim informacijama ne žeilm izlaziti u javnost, ali samo malo strpljenja, jer će kroz dva-tri dana biti poznato o čemu je riječ.

Nikako ne želim omalovažavati sportska dostignuća ostalih širokobrijeških sportaša, dapače i ovim putem čestitam svima izabranima, jer opet držim da su svi oni to zaslužili, ali isto tako držim da je bilo mjesta i za NK Široki Brijeg, te da je u barem jednoj od nabrojanih kategorija ovaj sportski kolektiv zaslužio nagradu, a isto tako i pri izboru najboljih u omladinskim kategorijama.

Čujem da je bilo nekih sitnih nesporazuma na relaciji Sportski savez – NK Široki Brijeg, međutim ne želim o tome razglabati pošto mi nisu poznati svi detalji, ali ponavljam, zamjerka ovima koji vode Savez, jer oni trebaju birati najbolje a ne najpodobnije. Ove godine nisu tako učinili. I ne samo ove.

Izvor vijesti: Danijel Ivanković / Dnevno.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *