Ivan Velić: Polako se kompletiramo i vjerujemo da su problemi i ozljede iza nas

Košarka Sport

ivan velić 22012015
Još od sredine prošloljetnog pripremnog razdoblja košarkaši Širokog su se mučili s nizom problema zbog ozljeda velikog broja igrača, ali je u posljednje vrijeme konačno sve bolja situacija u redovima momčadi trenera Ivana Velića, a što se odmah osjeti i na rezultatima.

Tako je Široki u posljednja četiri meča ostvario tri pobjede te u završnih šest kola Lige 12 ulazi s odličnim šansama da bez prevelikih poteškoća ostvari zacrtani plasmana u Ligu 6 za prvaka BiH.

– Pomalo se kompletiramo u posljednje vrijeme, ali smo još uvijek bez Josipa Mikulića i Bože Galića. Ipak, da sve bolje stojimo s kadrom, vidi se po dobrom tonusu ekipe i nadamo se da neće više biti takvih problema s ozljedama, odnosno da će ovakvo stanje potrajati, kaže trener Širokog Ivan Velić.

U međuvremenu je ekipa prošla kroz dodatne igračke promjene.

– Miše Diminić se nije snašao i raskinuli smo ugovor. Zbog ozljeda je bilo takvo stanje da je trebao predstavljati našeg prvog centra, a on nije dobro podnio taj teret, nije postao nositelj i razišli smo se. S druge strane, u ekipu smo doveli Amerikanca Coryja Remekuna koji može igrati na pozicijama 4 i 5, pojašnjava Velić.

Amerikanac visok 203 cm će proći svojevrstan test od 30 dana.

– Vidjet ćemo kako će ići s njim pa ćemo odlučiti ostaje li u klubu. Mislim da nam može pomoći te da on sam kod nas može unaprijediti svoju igru, smatra Velić.

– Bez obzira na to mi i dalje tražimo peticu koja bi nam pomogla u budućim obvezama momčadi, dodao je.

Široki u posljednjih šest utakmica ima domaće utakmice s Kaknjom, Čelikom i Mladosti te gostovanja u Mostaru kod Zrinjskog, u Bijeljini Građanskom, te u posljednjem kolu u Bileći kod Hea.

– Nećemo ići tako daleko jer smo potpuno koncentrirani na sljedeću utakmicu s Kaknjom. Za nas je u ovom trenutku najvažnije polako se sanirati od svih ozljeda i biti u dobrom intenzitetu treninga, kaže Velić.

Večeras će ekipa dočekati Kakanjce koji imaju pobjedu više od Širokog i izravni su im konkurent u borbi za Ligu 6.

– Kakanj je ozbiljna i iskusna ekipa, financijski stabilan klub i dobro posložen, ali bi ipak sve osim naše pobjede bilo veliko iznenađenje, zaključio je Ivan Velić.

Izvor vijesti: Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *