ZHŽ dobila upravljanje nad dionicom autoceste Počitelj-Bijača

Ekonomija & Gospodarstvo Grude Ljubuški Politika Posušje Široki Brijeg Vijesti ZHŽ

autocesta 02022015
LJUBUŠKI – Vlada FBiH donijela je Odluku o prijenosu vrijednosti izvršenih ulaganja od 9.757.182,12 KM, te prava upravljanja, održavanja i zaštite nad Međunarodnim graničnim prijelazom Bijača, dionica Počitelj – Bijača, poddionica Bijača – Kravica, sa JP Autoceste FBiH d.o.o Mostar na Upravu za neizravno oporezivanje Bosne i Hercegovine.

Donesena je i Odluka kojom su s Autocesta FBiH na Javnu ustanovu Ceste Zapadnohercegovačke županije prenesene vrijednost ulaganja, te pravo upravljanja, održavanja i zaštite nad dionicom Reginalne ceste R423 i R424, dionica Počitelj – Bijača, poddionica Bijača – Kravica.

Riječ je o ulaganju od 4.953.538,01 KM. Izvršena ulaganja od 17.980.474,94 KM, te pravo upravljanja, održavanja i zaštite nad dionicom Reginalne ceste R445, dionica Bilješevo (Donji Lučani) – Kakanj (Karaulsko polje) su preneseni s Autocesta FBiH na Ministarstvo prostornog uređenja, prometa, komunikacija i zaštite okoliša Zeničko – dobojske županije, odnosno na Županijsku direkciju za ceste.

Izvor vijesti: Dnevno.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *