Skaut LA Lakersa na utakmici Sparsa i Širokog tražio igrače za svoj klub!?

Košarka Sport

skaut 13012015
SARAJEVO – Glavni skaut LA Lakersa za Europu Antonio Marceiras stigao je ovog utorka u Skenderiju, te prisustvovo derbiju košarkaškog prvenstva BiH između domaćeg Sparsa i momčadi Širokog.

Marceiras je sa zadovoljstvom dao izjavu za “Dnevni avaz” naglasivši da je ovo prvi njegov boravak u Sarajevu nakon što je 2006. godine posmatrao završnicu Jadranske lige, a nije krio da su u njegovom, kao i mnogim drugim klubovima iz najjače svjetske košarkaške lige, interesantni talenti Sparsa.

“Sparsi su već i u svijetu postali poznati po izvanrednom radu s mladim igračima. Međutim, o imenima igrača zbog pravila NBA lige i mog kluba u ovom momentu ne bih mogao govoriti” – rekao je Marceiras.

Iako skaut Lakersa nije želio govoriti konkretno o imenima, sasvim je logično da se radi prije svega o skautiranju dva najveća talenta Sparsa – Nedima Buze i Edina Atića.

Kako je Marceiras rekao nekada je radio u dva najveća španjolska kluba, Barceloni i Real Madridu te je otkrio da je legendarni bh. košarkaš Mirza Delibašić bio njegov sportski idol.

SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *