Spars protiv Širokog potvrdio nedodirljivost u Prvenstvu BiH

Košarka Sport
sparsi-siroki- 13012015
Foto: SportSport.ba

SARAJEVO – Košarkaši Sparsa savladali su Širokog u zaostaloj utakmici 12. Kola Prvenstva BiH sa 74:68 (23:15, 16:17, 19:19, 16:17) i potvrdili svoju nedodirljivost u Prvenstvu BiH.

Domaćin je odlično odradio prvu četvrtinu stekavši 8 poena prednosti. U nastavku dvoboja domaćini su održavali prednost, a gosti su tek u završnici dvoboja zaprijetili, pa su pri rezultatu 70:66 na pola minute od kraja susreta imali i napad da dodatno smanje zaostatak, ali su prokockali priliku nakon čega Spars uspješno utakmicu privodi kraju.

Do novog slavlja predvodio ih je 19-godišnji bh reprezentativac Nedim Buza s double-double učinkom (20 poena, 10 skokova), a standardno dobar sa 12 poena i 8 asistencija je bio i reprezentativac Slovenije Aleksej Nikolič.

U redovima Širokog daleko najbolji pojedinac Ivan Novačić s 23 poena i 8 skokova. Novačić je zabio i 6 trica, ali nije imao pravu podršku suigrača, jer je ujedno bio jedini dvoznamenkast gostujući igrač budući su ga pratili Mimica i Diminić sa po 9 poena.

Spars je ovom pobjedom stigao do skora 13-0 u sezoni, dok su Širokobriježani sa skorom 7-6 na diobi trećeg mjesta sa Građanski Bobarom i momčadi Kaknja.

U narednom 14. Kolu obje ove momčadi gostuju pošto Spars igra novi derbi sa Slobodom u Mejdanu, dok će Širokobriježani ponovno u Sarajevo, ovaj put na megdan Bosni Royal.

Danijel Ivanković / SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *