U svijetu je ovo skandal, a kod nas je normalno da ŽZH i općine duguju više od 150 milijuna KM!

Ekonomija & Gospodarstvo Grude Ljubuški Politika Posušje Široki Brijeg Vijesti ZHŽ

vlada zzh 04022015 4
Toliko novca je potrošeno, a da se ŽZH i četiri općine Ljubuški, Široki Brijeg, Posušje i Grude pretvaraju u rezervat sirotinje i pravnog kaosa.

Ured za reviziju F BiH ove 2015. godine nije radio reviziju rada županije, ali je za to prema dogovoru napravio reviziju općine Ljubuškim piše portal Ljubuski.net.

ŽZH, s obzirom na broj stanovnika, u ovom trenutku, prednjači po deficitu proračuna i zakonodavnom kaosu u kojem neobrazovani ljudi i dugogodišnji javni paraziti iza sebe ostavljaju “spaljenu zemlju”.

Sjednica Vlade ŽZH koja se održala u četvrtak ne govori ništa. Po tom izvješću ona ne radi ništa i bježi od javnog prikazivanja sadašnjeg stanja u kojem duguje na desetke milijuna KM nastalih za vrijeme predsjedavanja Zdenke Ćosića.

Zašto se ne objavi kada će biti plaćeni doprinosi, porodiljske naknade, socijalni transferi, plaće, naknade i ostali zakonom utvrđeni prioriteti, umjesto što se javnosti mažu oči političkim transferima prema kulturi i športu, dok drugi nemaju ni za kruha.

Deficit ŽZH u ovom trenutku prelazi 80.000.000 KM i tom dugu treba pridodati gubitak ZZO ZHŽ od 6 milijuna KM i likvidaciju JU Ljekarne ŽZH s dugom većim od 5 milijuna KM.

Sa trenutnom političkom garniturom izlaza iz ovog vrtloga nema. Kao prvo, nema stručnosti za to a i u pravilu se radi o nezakonitom upravljanju financijama županije i općina.

Od općina u najgoroj poziciji je Ljubuški s dugom većim od 25.000.000 KM.

Da cijela situacija bude još gora stvoren je kriminalni sustav zataškavanja svega što se radi u općinama i županiji. Parazitski se troše sredstva uz kontinuirano stvaranje novih i povećanja starih dugovanja.

Optužbe prema Federaciji su, u većini slučajeva, neutemeljene, kao i pravdanje problemima naslijeđenim od prošle Vlade. Tko je sada na vlasti u Federaciji? Tko je činio prošlu Vladu u županiji?

S potpunom točnošću se može zaključiti da je županija propala.

Zdenko Ćosić i ministri bježe od sučeljavanja i debata, nikada do sada nisu javno iznijeli probleme, a svu svoju pažnju posvećuju stvaranje režimskog prstena s represivnim aparatom.

Dug viši od pola milijarde kuna davno bi u Hrvatskoj bio nazvan skandalom i institucionalno spriječen, a vinovnici pozvani na odgovornost.

Ljubuski.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *