FOTO: Ma kakva sv. Kata i Dan državnosti BiH, u Širokom se radi “sve u 16”!

Ekonomija & Gospodarstvo Politika Široki Brijeg Vijesti ZHŽ
FOTO: Mili Marušić
FOTO: Mili Marušić

ŠIROKI BRIJEG – Teško je riječima opisati muku koja ja snašla političare Županije Zapadnohercegovače da danas 25 studenoga proglase neradni dan, ali kako je sve do ove godine bilo “povodom katoličkog blagdana sv. Kate”, ove godine je izgleda to i formalno postalo da se obilježava Dan državnosti BiH. Samo nemaju “srca” to reći javno.

Inače dosadašnjih godina uvijek su tražili izliku da na današnji dan je katolički blagdan i to svaki puta naglasili, pa eto zbog toga ne rade! Ali ove godine moraju šutiti i to ne smiju reći jer su predstavnici HDZ-a iz reda hrvatskog naroda sada na čelu te BiH. Zamislite tek apsurda da to spomenu kako danas ne slave Dan državnosti BiH, eto to ti je politika, pajdo moj!

A, da se nešto previše obraća pozornost i da je katolički praznik koji nosi naziv sv. Kata, to isto ne “pije vodu” iz razloga što se na površini Crkve UBDM na Širokom Brijegu radi kao i svaki normalan radni dan, gdje se postavljaju ivičnjaci i uređuje ulaz na parkirališni prostor.

Iako je jučer Vlada ŽZH proglasila 25. studenoga 2015. godine (srijeda) kao neradnim danom u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Na taj dan državni organi, poduzeća i druge pravne osobe ne rade. Istina ne rade. Ne rade gazde, šefovi i političari jer oni danas po restoranima se druže i razmjenjuju “iskustva”. To se nešto po američki zove “Team building”, a dok običan radnik mora raditi jer njega se to ne tiče, jer je on samo potrošna roba i oni na terenu moraju obavljati “Team building”!

radoviširoki 25112015 5
Ni centar Širokog Brijega nije iznimka

U samom ulazu u centar Širokog Brijega, radnici punom parom rade na uređenju krovišta novog autobusnog kolodvora koji će uskoro poprimiti izgled i prostor kakav zaslužuje ovaj mali gradić.

Ulica Antuna Mihanovića, koja je do jučer bila “prava” staza za osobe željne adrenalina i brdske vožnje, polako se već sanira i radovi se privode kraju, iako su rokovi probijeni skoro mjesec dana od planiranog.  Sutra se očekuje i asfaltiranje navedene ulice. Bravo!

Samo radovi na drugom kružnom toku, koji je također u izradi su obustavljeni, jer je neka druga firma, a  koja je danas ozbiljno shvatila APEL od nadležnih institucija kako je danas neradni dan u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Sve u svemu to je kod nas normalno, a Vi svi koji slavite bilo koji praznik od ova dva današnja; Sretan vam Dan državnosti BiH i(li) sv. Kata.

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *