Grudske rukometašice u 6. kolu Premijer lige BiH nastavile pobjednički niz u Tuzli

Ostali sportovi Sport

hžrk grude 13032015
TUZLA – Početak utakmice pripao je grudskim rukometašicama koje su u 10. minuti imale prednost od 6:2.U tom periodu Gruđanke su zbog nekoliko tehničkih pogrešaka propustile prigodu napraviti još veću razliku. To su domaće igračice iskoristile i u sljedećih 10 minuta stigle rezultatski zaostatak, a u jednom trenutku čak i povele (11:10).Nakon toga ponovo gošće iz Gruda nameću svoj ritam i do kraja poluvremena odlaze na 3 gola prednosti(18:15).

Drugo poluvrijeme Gruđanke otvaraju bolje i na samom početku prave 3:0,ali se Tuzlanke ne predaju i u 40.minuti su ponovo na samo 3 gola zaostatka. Tada aktualne prvakinje prebacuju u brzinu više i u periodu od 41 do 46. minute prave 5:1 i onda rutinirano provide utakmicu kraju.

Tako su naše djevojke u utakmici u kojoj su odigrale onoliko koliko je bilo potrebno za sigurnu pobjedu, nastavile sa svojim stopostotnim učinkom i nakon 6.kola Premijer lige.

Na kraju želimo istaći jako dobru atmosferu u maloj dvorani Mejdan i veoma bučno ,ali što se tiče naše ekipe krajnje korektno navijanje domaćih navijača, popularnih „Fukara“ koji su sa nogometne utakmice Sloboda-Zrinjski došli na ovu utakmicu, priopćili si uz HŽRK Gruda.

6.kolo Premijer lige BiH

ŽRK Jedinstvo Adler Tuzla – HŽRK Grude Autoherc 24:30(15:18)

ŽRK Jedinstvo Adler Tuzla: Amila Dervišbegović, Aida Demirović,Vanja Suhi 1, Marijana Sorak, Elma Osmanović, Indira Horozović 5(1), Sabina Zupčević 5, Admira Zvekić 3(1), Nermina Kušmić 6, Jasmina Osmanović, Sara Osmanović, Marija Belušević 1, Hava Huskić(15 obrana), Sanja Katić 3, Zorica Bošković

Trener: Zvjezdan Tomić
Isključenja: 4 min
Sedmerci: 4(2)

HŽRK Grude Autoherc: Anica Gudelj(19 obrana) ,Anđela Milas,Amanda Marić 7(2),Nikolina Čutura 4(1),Matea Bandić,Marija Gudelj 4,Ana Vrančić 3, Josipa Braćić 5,Ana Kondža ,Ana Marija Šimić 2,Klara Mikulić ,Anita Azinović 5, Ana Nikić

Trener:Zlata Zubac
Isključenja:4 min
Sedmerci:3(3)

HŽRK Grude

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *