Wagner: Moj život vodi Bog i zadovoljan sam u Širokom, klub i grad su odlični i užitak mi je igrati ovdje

Nogomet Sport

wagner nksbtv 27052015
ŠIROKI BRIJEG – Wagner Santos Lago rođen je u Brazilu u gradu Ilhéus, 1. siječnja 1978.godine. Trenutno je kapetan u NK Široki Brijeg. U Premijer ligi BiH zabio je više od stotinu pogodaka i ušao u povijest kao najbolji strijelac Premier lige a mnogi će reći za njega kako je i najbolji igrač Premier lige trenutno ali i uopće od kada postoji liga .

Ovaj pristupačni i skromni Brazilac odvojio je svoje vrijeme i za razgovor sa portalom Spmagazin.com, pročitajte što nam rekao:

Na početku ovog razgovora čestitao bih Vam na tituli najboljeg strijelaca Premier lige BiH u povijesti, možete li reći kako Vi gledate na to?

Hvala lijepa, drago mi je što sam to postigao i velika mi je čast.

Što očekujete od ove sezone? Po Vama, kakav je Široki ove godine, je li bolji nego prošle sezone?

Očekujem borbu za vrh i da klub ostvari svoj primarni cilj, a to je plasman u Europu. Imamo dobru ekipu, a po imenima bolja je nego prošle sezone, a rezultat na kraju sezone reći će svoje.

Široki je trenutno na trećem mjestu s tri boda manje od Slobode, je li mogao još koji bod skupiti, jeste li zadovoljni trenutnim trećim mjestom ?

Zadovoljan sam zato što nam Sloboda i Zrinjski ne bježe puno, razlika je svega u par bodova i do kraja će biti zanimljivo.

U Širokom Brijegu ste skoro 10-tak godina, planirate li i poslije završetka profesionalne karijere živjeti u Širokom, do kada planirate igrati?

Planiram ostati živjeti u Širokom Brijegu, dugo sam ovdje i osjećam kao kod kuće. A igrat ću sve dok ekipa i klub mogu računati na mene i dok god me zdravlje bude služilo.

Što Vas je to najviše zadržalo u Širokom svih ovih godina?

Kad sam tek došao u Široki nisam razmišljao o dugoročnom ostanku ovdje, ali smatram da moj život vodi Bog i zadovoljan sam da sam tu toliko dugo. Klub i grad su odlični i užitak mi je igrati ovdje.

Znamo da imate poseban odnos sa Škriparima, što mislite o najglasnijim navijačima kluba s Lištice?

Škripari su mi velika podrška, pogotovo na domaćim utakmicama kada nas njihova pjesma nosi i daje poticaj. Cijenim te momke i zahvaljujem im se što nas bezuvjetno uvijek podržavaju.

Koja Vam je utakmica ostala u posebnom sjećanju svih ovih godina u dresu Širokog?

– Bilo je tu velikih utakmica i pobjeda, ali najdraže su mi utakmice protiv albanske Teute u tadašnjem Kup UEFA i uzvratna utakmica Kupa BiH na Pecari protiv Borca prošle sezone.

Što mislite o kvaliteti nogometa u Premier ligi, je li se napredovalo od Vaše prve sezone pa evo do danas?

Liga je bolje organizirana danas, a što se tiče kvalitete igrača mislim da je prije liga bila kvalitetnija po tom pitanju.

Iako Vas ističu kao najboljeg ili među najboljim igračima u povijesti Premijer lige, koga biste istaknuli od kolega kao najboljega?

Bilo je dosta dobrih igrača, teško je tu nekoga izdvojiti, ali evo ja bih naveo igrače poput Dalibora Šilića, Veldina Muharemovića, Zajka Zebe i na kraju moj brat Ricardo Bajano koji je ovdje igrao relativno kratko, ali je ostavio velik trag i čak je upisao jedan nastup za reprezentaciju BiH.

Kada ste zadnji put bili u Brazilu, žalite li možda što niste tamo duže igrali?

Zadnji put sam bio za Božić 2014. godine i tamo proveo prvenstvenu stanku. Žao mi je što nisam duže igrao u Brazilu, ipak je to moja domovina, ali sretan sam što mi je Bog otvorio vrata u BiH.

Možda, za kraj našeg razgovora možete reći što mislite o svojoj dosadašnjoj karijeri, postoje li ciljevi koje ste si postavili, a niste ih ostvarili. Jeste li zadovoljni s ovim što ste postigli do sada?

Mi kao ljudi uvijek želimo nešto više, ali meni je ta prilika kao nogometašu već prošla. Žao mi je što nisam uspio zaigrati u nekim drugim europskim ligama, ali naučio sam biti sretan i zadovoljan s onim što imam, a ne žalim za onim što nemam.

Vaša poruka za kraj bila bi..

A kao poruku za kraj naveo bih citat iz Biblije: “Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.” (Ivan 3,16).

Ivan Novokmet  /Spmagazin.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *