Poznati ljubuški 63-godišnji maratonac Zlatko Javorko Mišetić, veliki motivator i uzor mladima!

Ostali sportovi Sport

Zlatko Javorko Mišetić 27102015
LJUBUŠKI – Zlatko Javorko Mišetić, poznati ljubuški maratonac, sudjelovao je na 24. zagrebačkoj polumaraton utrci, koja je održana sredinom listopada u Zagrebu. Stazu dugu 21.097 metara, istrčao je za 102 minute, i tako osvojio prvo mjesto u svojoj dobnoj kategoriji.

Ovaj veliki zaljubljenik u rekreativni sport i trčanje, rado će se odazvati i na sljedeću polumaraton utrku, koja ga, kako nam kaže, čeka koncem studenoga u Zadru, a gdje ide na poziv organizatora. Budući da povod njegova trčanja može biti vjenčanje, godišnjica braka, ili, pak, neka druga prigoda, Zlatko je tijekom posjeta redakciji Dnevnog lista, s ponosom najavio i to kako će uskoro odraditi turu od Ljubuškog do Otoka, u čast svog sugrađanima Drage Vukšića, koji 29. studenoga slavi 90. rođendan.

“Trčeći sam obišao gotovo cijelu Bosnu i Hercegovinu te Hrvatsku, a želja mi je otići na maraton i u inozemstvo. Nažalost, za to mi nedostaju novčana sredstva, a i sponzora je svakim danom sve manje”, kaže Zlatko u nadi da će ipak pronaći način da ostvari svoje želje.

Inače, za one koji još to ne znaju, Zlatko je počeo trčati prije 17 godina kada je trčao svoj prvi maraton Polog – Široki Brijeg u znak sjećanja na zaustavljanje tenkova JNA u Pologu. Nakon toga počeo je nizati svoje nastupe, iako se prije toga nikada nije bavio nikakvim sportom. Zlatko je do sada trčao mnogima u čast, najviše za generala Antu Gotovinu, a pretrčao je mnoge kilometre u čast legendi hrvatske košarke Draženu Petroviću i mnogim drugim istaknutim osobama.

Iako je već zagazio u 63. godinu života, od trčanja ne misli odustati, pa tako upućuje poruku i mladima da slobodno vrijeme provode trčeći i da se okrenu zdravom načinu života.

Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *