Zdravko Marić ostaje na čelu braniteljske udruge u Grudama

Grude Politika Vijesti ZHŽ

hvo branitelji 15042015
GRUDE – Zdravko Marić ostaje na čelu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne podružnica ‘General Blago Zadro’ iz Gruda.

Oko sto članova ove udruge podržalo je jednoglasno Zdravka Marića za još jedan mandat na ovoj funkciji, na koju je prvi put stupio 2011. godine. Upravo one godine kada je ‘platformaška’ nelegalna i nelegitimna vlast preuzela vodeću ulogu u većem entitetu, piše portal Boboska.com.

  • Uloga Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne značajna je u borbi protiv obezvrijeđivanja i obespravljivanja hrvatskih branitelja. Njena vrijednost se najbolje vidjela u vremenu kada je ministar branitelja bio nelegalni i nelegitimni Zukan Helez koji je naposljetku provodio i nezakonitu reviziju. On konačno više nije na funkciji, ali borba se nastavlja. Reviziju je potrebno staviti u pravne okvire i zaustaviti iživljavanje nad braniteljima HVO-a i nad njihovom povijesnom ulogom u očuvanju tisućljetnih ognjišta Hrvata u BiH, ali i BiH kao domovine svih njenih građana. HVO je udario temelje slobodnoj i stabilnoj državi i to se ne smije zaboraviti, komentirali su branitelji za portal Boboska.com, te su istaknuli predsjednika Zdravka Marića kao čovjeka koji se na pravi način zalaže za prava branitelja.

Podršku Mariću dao je i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Herceg Bosne u ZHŽ-u Mario Tica.

Boboska.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *