Uspješna izvedba autorskog dramskog komada “Tko si ti?”

Kultura Umjetnost Zabava

pkstgfgmp 02102015 1
POSUŠJE – dramske sekcije GFGM-a iz Posušja u srijedu, 30. rujna, u kino dvorani izvela je dramski komad „Tko si ti?“. Režiju potpisuju profesorice Jasminka Petric i Marija Vučić, a scenarij je opet djelo ruku prof. Jasminke Petric i Joze Kolobarića, bivšeg učenika gimnazije i važnog promotora kazališne kulture u Posušju. Kao predložak za scenarij poslužila je drama „Bez trećega“ autora Milana Begovića.

Na suvremen i čovjeku današnjice blizak način prikazano je što se sve odigralo u jednom jedinom danu nakon što je Giga Barićeva (Marija Bešlić) sticajem nesretnih okolnosti pucala u svog bolesno ljubomornog muža Marka, povratnika iz ratnog zarobljeništva iz Sovjetske Rusije (Dario Mihalj). Gigine riječi na kraju izvedbe odražavaju vječno pitanje koje čuči u nekom trenutku života u svakom od nas: „… ja se pitam je li čovjeku pušteno da se brani… nad silom sudbine…“.

pkstgfgmp 02102015 2

Treba pohvaliti cijelu glumačku ekipu, već spomenutu bivšu učenicu Mariju Bešlić, Darija Mihalja, 3.a, Vinka Čuturu, 4.a, Andreu Kukić, 3.c, Davida Bakulu, 4.b, Jelenu Jukić, 4.d, Josipa Čuturu, 4.b i Janu Čamber, 3.c, koji su oduševili uživljenošću u dramske likove i ozbiljnjošću kojom su odradili pripreme i samu izvedbu ovog komada, poručili su iz GFGM – Posušje.

Kino dvorana je bila popunjena do zadnjeg mjesta, a kraj predstave popraćen je ovacijama cijelog gledateljstva.

Kako saznajemo, sljedeći tjedan će se drama „Tko si ti?“ ponovno izvesti u Posušju – o točnom datumu bit ćete pravovremeno obaviješteni. Također su u planu gostovanja u nekim susjednim općinama, s obzirom da je izvedba pobudila zanimanje za rad dramske sekcije GFGM-a Posušje na širem području hercegovačke regije.

Gfgm-posusje.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *