FOTO: “Sajam Srednjih Škola – Mostovi prijateljstva 2015” održan u Širokom Brijegu

Knjiga Politika Široki Brijeg Vijesti ZHŽ

sasborravss 01102015 1
ŠIROKI BRIJEG – U prostorijama Restorana “Vrelo Borak” Široki Brijeg 30.09.2015. godine sa početkom u 10 sati i 30 minuta održan je sastanak direktora/ravnatelja u sklopu projekta “Sajam Srednjih Škola – Mostovi prijateljstva 2015”.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, predstavnici Grada Mostara, predstavnici Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport, predstavnici Pedagoškog zavoda i Zavoda za školstvo, predstavnici Vijeća Mladih Grada Mostara, te direktori ravnatelji srednjih škola Grada Mostara, Ljubuškog i Širokog Brijega.

sasborravss 01102015 6

Osnovni cilj sastanka jeste upoznavanje direktora/ravnatelja o aktivnostima sajma koji će biti održan od 16.11.2015.-20.11.2015. godine. Nakon radnog sastanka prisutni su posjetili firmu „FEAL“ doo Široki Brijeg koji konstantno prati svjetske trendove u preradi aluminija i neprekidno ulaže u moderne tehnologije, kontinuirano obučava stručne kadrove, te kontinuirano usvaja Europske standarde proizvodnje i poslovanja.

Vijeće mladih Grada Mostara provodi projekt “Sajam Srednjih škola – Mostovi prijateljstva 2015.” u sklopu projekta “Dijalog za budućnost” koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekt “Dijalog za budućnost” se financira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Osnovni cilj projekta “Sajam srednjih škola – Mostovi prijateljstva 2015.” jeste promovirat suživot kroz povećano povjerenje, poštivanje različitosti, te jačanje građanskog i međukulturalnog dijaloga među građanima, posebno mladima, sve u cilju smanjenja opasnosti od ponovnog sukoba i nasilja.

sasborravss 01102015 2

Aktivnosti projekta Dijalog za budućnost će trajati do 31. prosinca 2015. godine, a realizirat će se kroz tri tematske oblasti: kultura, obrazovanje i mladi, priopćeno je iz Vijeća mladih Grada Mostara.

SirokiBrijeg.info 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *