VIDEO: Kako do besplatnih sadnica smilja koje osigurava za vas Udruga “Zaboravljeni Branitelji”

Ekonomija & Gospodarstvo Grude Ljubuški Posušje Široki Brijeg Vijesti ZHŽ

smilje pikiranje 30082015
ŠIROKI BRIJEG – Nedavno je u Širokom Brijegu održana Skupština ovdašnje podružnice Udruge “Zaboravljeni branitelji”, a na dnevnom redu našla se i točka vezana za smilje, odnosno sadnju ove biljke, koja je sve popularnija u hercegovačkom kraju.

Naime, pri spomenutoj udruzi formiran je poseban odjel vezan za uzgoj smilja, pa tako i raspodjelu sadnica braniteljima koji budu imali želju baviti se proizvodnjom ove biljke, piše portal Dnevno.ba.

Glavni akteri ove zamisli koja se polako sprovodi u djelo jesu čelni čovjek iz podružnice Posušje Vjekoslav Dragoje, te Vlado Marušić, predsjednik “Zaboravljenih branitelja” na razini Županije Zapadnohercegovačke.

Upravo je Marušić imao ključno izlaganje kada se diskutiralo o navedenim aktivnostima, a kako je tom prilikom rečeno u razdoblju od narednih godina namjera je članovima udruge podijeliti između 800 tisuća i milijun sadnica smilja, pokušati doći do zagarantirane otkupne cijene kod kupca iz Njemačke, a nije isključena ni nabavka destilatora za potrebe onih branitelja koji odluče krenuti u ovaj sve zanimljiviji biznis.

[wpdevart_youtube width=”800″ height=”550″ autoplay=”0″ theme=”dark” loop_video=”0″ enable_fullscreen=”1″ show_related=”1″ show_popup=”0″ thumb_popup_width=”213″ thumb_popup_height=”128″ show_title=”1″ show_youtube_icon=”1″ show_annotations=”1″ show_progress_bar_color=”white” autohide_parameters=”1″ set_initial_volume=”false” initial_volume=”100″ disable_keyboard=”0″]zjbSYzVGq6I[/wpdevart_youtube]

Dnevno.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *