IVO IŠTUK: Očito je da smo se precijenili i da nemamo kvalitetu za ovu ligu

Nogomet Sport

pslad 29092015
LJUBUŠKI – Odigravši 2:2 u susretu s Novim Travnikom u 8. kolu Prve lige FBiH, ljubuška Sloga nije uspjela doći do toliko željene pobjede, ali je prekinula crni niz od tri poraza.

Ljubušaci su na svome Babovcu s izrazito napadačkom formacijom krenuli u utakmicu koja se većim dijelom prvog poluvremena igrala ispred gola Novog Travnika. Napadačka igra urodila je plodom kad je u 30. minuti Mirsad Ramić pogodio za vodstvo domaćih što je bio jedini gol prvog dijela susreta. U nastavku se gosti bude i golom Borisa Gavrića u 56. minuti poravnavaju rezultat. Ljubušaci po drugi put dolaze u vodstvo drugim golom Ramića u 64. minuti, ali veselje domaćih nije dugo trajalo jer je samo četiri minute kasnije Gavrić opet pogodio za, ispostavilo se, konačan rezultat utakmice. Sloga je u nastavku susreta napadala i s igračem manje zbog isključenja Milićevića, ali su se gosti uspjeli obraniti i doći do boda u Ljubuškom.

Iako je Sloga prekinula niz poraza, gledatelji su nezadovoljni napustili Babovac.

I strateg Sloge Ivo Ištuk bio je vidno razočaran rezultatom i igrom svoje momčadi.

  • Igrali smo veoma napadački ne bi li došli do pobjede, ali promašivali smo zicere i primili dva gola, jednostavno, nemamo kvalitetu. Svi pokušaji da se ekipa digne i da joj se promijeni karakter bili su bezuspješni. Sve smo pokušali da bi probudili volju, želju i borbenost, međutim, očito je da smo se precijenili i da nemamo kvalitetu za ovu ligu. Došli smo u katastrofalnu situaciju u kojoj, objektivno, vrlo teško možemo bilo što napraviti, rekao je trener Sloge Ivo Ištuk.

Za Slogu kobno drugo poluvrijeme

Da igra Sloge ima dva lica najbolje pokazuje statistika. Pomalo nevjerojatno zvuči podatak da bi Ljubušaci bili na vrhu ljestvice da se igra samo prvo poluvrijeme. Naime, ako u obzir uzmemo rezultate prvih poluvremena iz svih 8 prvenstvenih utakmica učinak momčadi s Babovca bio bi tri pobjede, četiri remija i samo jedan poraz, odnosno 13 bodova za razliku od sadašnjih tek 5. Jasno je da igrači Sloge nemaju snage za 90 minuta. Rijetki su oni kao što je Mousa Duabang, radilica ljubuške momčadi, koji mogu izdržati jači tempo. Stoga će, za bijeg iz opasne zone, stručni stožer kluba morati više pozornosti posvetiti ovom problemu momčadi.

Milan Bebek / Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *