U nedjelju, 20 rujna, fra Zvonimir Pavičić polaže zavjet života u poslušnosti, bez vlasništva i u čistoći

Najave Vjerski sadržaji

fra zvonimir pavičić 15092015
ŠIROKI BRIJEG – U Godini posvećenog života, na osobit način su nam pri srcu osobe koje odlučuju posvetiti Bogu svoj život. U ovu nedjelju, 20. rujna 2015., pod svečanom svetom misom u 18,00 sati u crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu naš brat fra Zvonimir Pavičić će, ako Bog da, položiti svečane zavjete da će „ obdržavati sveto Evanđelje Gospodina našega Isusa Krista živeći u poslušnosti, bez vlasništva i u čistoći“ (Potvrđeno Pravilo 1) po primjeru sv. Franje.

Svečani zavjeti su zavjeti koje redovnik polaže u svojoj redovničkoj zajednici do smrti, doživotno. Ovi zavjeti se polažu nakon što kandidat nekoliko puta obnovi svoje privremene zavjete, obično na godinu dana. Svečani zavjeti se još zovu i doživotni zavjeti, a ovim zavjetovanjem redovnik postaje punopravni član svoje redovničke zajednice. Brat sa doživotnim zavjetima.

Fra Zvonimir Pavičić rođen je 25. listopada 1989. godine u Mostaru kao šesto i posljednje dijete u obitelji Ante i Zdravke Pavičić. Osnovnu i srednju školu završio je u Širokom Brijegu. Kroz to vrijeme bio je aktivan u ministrantima, dječjem crkvenom zboru te franjevačkoj mladeži. Nakon završene srednje škole 2008. godine upisuje studij Elektrotehnike i informacijske tehnologije na splitskom sveučilištu. Na prvoj godini studija razmišlja o svećeničkom životu, te se po završetku prve godine studija prijavljuje u postulaturu Hercegovačke franjevačke provincije koju započinje 9. rujna 2009. godine na Humcu. Franjevački habit oblači sljedeće godine 15. srpnja te provodi godinu dana u novicijatu na Humcu. Nakon novicijata polaže prve privremene redovničke zavjete 10. srpnja 2011. godine te započinje studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu iste godine. Kroz četiri godine je studirao i obnavljao svoje privremene zavjete sve do ove godine kad je došlo vrijeme i za doživotne zavjete u Redu Manje braće.

Fra Zvonimiru želimo mir i ustrajnost na putu dobra, a vas potičemo da njega i sva duhovna zvanja uključite u svoje molitve.

Gospin-brig.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *