Uništen Ljubuški – hrvatski nacionalni interes!?

Ekonomija & Gospodarstvo Ljubuški Politika Vijesti ZHŽ

ljubuški kula herceg blagaj 15092015
LJUBUŠKI – Skupina osoba koja danas obnaša političku vlast ima puna usta nacionalne hrvatske frazeologije, a najčešće rečenice koje izgovaraju jesu – «mi volimo Ljubuški najviše i moramo zaštititi hrvatski nacionalni interes».

Tom ćemo se temom pozabaviti na način da je mogu shvatiti i bakice u srednjim umirovljeničkim godinama, koje na iznenađenje pomno čitaju «info». «Info» čitaju Ljubušaci širom svijeta, zgražaju se na stanje u općini Ljubuški, dok samo jedna mala nekolicina politički ustrojenih i zadojenih, među njima i nekoliko stranačkih podobnika u Zagrebu, daje za pravo da se i dalje čini ono što je na djelu. Pitanje za milijun kuna i za njih: «Je li uništen Ljubuški hrvatski nacionalni interes?»

Je li Ljubuški nečija «krava muzara», kojoj bi potegli i vime da mogu?

Što je na djelu u Ljubuškom? Evo ukratko: pljačka državne imovine, nered u katastru i gruntu, korupcija, lažno obrazovanje kroz kupnju diploma u Srbiji i kod domaćih trgovaca, vlast s komunističkom dogmom i crvenim knjižicama od prije rata, diktaturom i aparatom kakvog su izumili Ranković i hrvatski udbaši.

Kad je u pitanju rad Nevenka Barbarića pitajmo se je li hrvatski nacionalni interes propast JKP Ljubuški s 10,2 milijuna KM obješenih kao đerdan o vratu Ljubušaka, nesređeni imovinsko pravni odnosi oko Duhanske stanice, Autobusnog kolodvora, slučaj «Nativa», nezakonito danih 1,6 milijuna KM ALBA-i, desetine danih poslova bez provođenja procedure javnih nabavki, milijunske ovrhe na računu općine, dugovanje prema socijali od gotovo 1 milijun KM, škole bez nastavnih sredstava u kojima se pozivom iz općine kaže tko će biti zaposlen, a tko ne može pristupiti radnom mjestu…. itd.

Nevenko Barbarić «voli» Ljubuški, pogledajmo samo kakva je to ljubav!

Bivši ministar financija Radoslav Luburić, čovjek koji smatra da lokalna politika više ne može bez njegove stručnosti stjecane 25 godina od nemila do nedraga, također je postavio pitanje je li sve što propada hrvatski nacionalni interes. On je samlio županiju ostavivši iza sebe 70 milijuna KM deficita, od čega samo 40 milijuna KM duga za doprinose. Doprinose za mandata nije plaćao i još se ne zna gdje je taj «višak» završio. Barem da je time platio dugovanja za socijalu od 4 milijuna KM, račune po ministarstvima, ovrhe na računu riznice, ali jok dugovanja ostala, a deficit rastao. Baš je taj hrvatski nacionalni interes «čudna biljka»!

Dođimo malo i do MUP-a, koji zadnjih godinu dana nije imao komesara policije (Narodne novine ZHŽ), a za zakon i red se brinuo Milenko Madunović, potpisivajući se kao da je komesar, stručnjak iz oblasti kriminalistike i sam sebe je ocjenjivao. Iza ministra Zdravka Borasa ostao dug veći od 7 milijuna KM, bez onog za beneficirani radni staž. Taj Zdravko Boras – Brada, kao oličenje obrazovanog i nadasve osviještenog hrvatskog čovjeka doslovno je razvalio MUP, spriječavao sve istrage i one protiv sebe i sve to tako ide, ide i ide baš kao hrvatski nacionalni interes.

Obrazovanje je također bitna stavka u hrvatskom nacionalnom interesu. Stotine diploma FABUS-a su i dan danas hrvatski nacionalni interes, Imaju ih ministri, policajci, kriminalisti, ekonomisti i svi godinama na svojim mjestima.

Prodaja diploma i milijunska dobit od toga je također nacionalni interes, i pazite puno takvih, kao nacionalni kadar, se zapošljava u SKB Mostar i Hospicij, pa nemojte se čuditi kad vam promaše venu ili ne znaju dati infuziju.

U Ljubuškim javnim poduzećima godinama sve sami v.d. direktora, Grbavci, Markotići, mladi kadrovi s diplomama iz svjetski poznatih sveučilišnih centara, Kiseljaka, Travnika,, Pala, Ustiprače i Bijeljine. Nakon 6 mjeseci naprave stanku od jednog dana i upravni odbori im produže mandat. Osim tih fakulteta oni imaju i Političku akademiju. Brinu se o čistoći grada, predškolskom odgoju, savjetuju FABUS-ovce, a navečer se zabavljaju u diskoteci s gospođom Celzijus. Hrvatski nacionalni interes, nego što!

Naravno da nakon takvih ostaje uništena općina s društvenim referencama, koje im u budućnosti otvaraju sva vrata. To je tako u praksi i to je hravstki trenutak istine.

Tako će Nevenko Barbarić biti nagrađen zastupničkim mandatom u Hrvatskom saboru, gdje će izlagati naš hrvatski nacionalni interes, a mlađarija će se morati zadovoljiti dobrim tuzemnim pozicijama.

Nemojmo zaboraviti Ivana Bebeka, trenutačno najvećeg kadrovika stranke, koji je nakon 25 godina studiranja nekako nakalemio jednu, pa preko te jedne i drugu diplomu. U Info klubu je provodio hrvatske nacionalne interese, pa je za zaključiti da će tako raditi u buduće vremenu.

Ljubuški je jedan od najljepših hrvatskih gradića, u kojem je kriminal, korupcija, nepotizam nacionalni interes. Neki političari na višim stranačkim pozicijama kažu nije to tako, pa ništa ne poduzimaju. I gore je od toga, samo na kraju da postavim pitanje – zašto obrazovana hrvatska dijaspora iz Zagreba nagrađuje za ovakvo stanje općine Ljubuški?

To je prava priča za nastavak!

Ljubuski.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *