VIDEO – FOTO: Kolinda prošetala Mostarom, kavu pila sa čelnicima ZHŽ-a i ostalim “šminkerima”!

Politika
Kolinda u mostaru 11092015 4
FOTO: Mili Marušić

MOSTAR – Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović boravila je danas u Mostaru.

Na početku se sastala s čelnicima Hrvatskog narodnog sabora BiH, pa je posjetila mostarsko-duvanjskog biskupa Ratka Perića, nakon čega je obišla stari dio grada te razgovarala s građanima Mostara. Nakon toga se spustila u Gradsku kavanu gdje se družila i razgovarala s načelnicima i gradonačelnicima ostalih općina i gradova u Hercegovini.

Kolinda u mostaru 11092015 17

Prije no što je posjetila Rektorat Sveučilišta u Mostaru obratila se i novinarima i javnosti te kazala kako želi jednakopravnosti svih građana i konstitutivnosti sva tri naroda.

“Sve što želimo vidjet jeste jednu političku emancipiranu BiH koja funkcionira na cijelom svom teritoriju i to na načelu jednakopravnosti svih građana i konstitutivnosti tri naroda koja ostvaruju svoja prava i čuvaju kulturno, povijesno i drugo nasljeđe, pridonoseći budućnosti BiH” – kazala je Grabar Kitarović.

Na upit što joj se najviše dojmilo prilikom današnjeg posjeta Mostaru, hrvatska predsjednica je rekla da su to građani te atmosfera koja vlada u gradu.

“Mostar je prekrasan kao uvijek i drago mi je vidjeti kako se grad oporavlja i da se na djelu vidi suživot i zajedništvo, što je preduvjet napretka Mostara i cijelog ovog područja. Bilo je krasno prošetati se ulicama i vidjeti građane Mostara – kazala je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

[wpdevart_youtube playlist=”PLEa6WnEoQRgBWtlawL_fZkfoJOq9_AQ69″ width=”800″ height=”550″ autoplay=”0″ theme=”light” loop_video=”0″ enable_fullscreen=”1″ show_related=”1″ show_popup=”0″ thumb_popup_width=”213″ thumb_popup_height=”128″ show_title=”1″ show_youtube_icon=”1″ show_annotations=”1″ show_progress_bar_color=”red” autohide_parameters=”1″ set_initial_volume=”false” initial_volume=”100″ disable_keyboard=”0″]AGo4ahjLC7o[/wpdevart_youtube]

Mili Marušić / SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *