Najava policijske akcije na području ZHŽ-a od 7. – 25. rujna „Djeca sigurna u prometu“

Grude Ljubuški Posušje Široki Brijeg Vijesti ZHŽ

FOTO: Mili Marušić

Povodom početka nove školske godine Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke zavela je akciju preventivnog karaktera pod nazivom „Djeca sigurna u prometu“, koju ćemo provoditi u razdoblju od 7. – 25. rujna.

Primarna ciljna skupina ove akcije su djeca kao sudionici u prometu, a sekundarna ciljna skupina su vozači motornih vozila.

Primarni cilj navedene akcije jeste zaštita djece kao sudionika u prometu.

U tom smislu policijski službenici će, u dogovoru s ravnateljima Osnovnih škola, održati predavanja učenicima 1. razreda Osnovnih škola na temu “Kako sigurno doći od kuće do škole”.

Također, tijekom akcije „Djeca sigurna u prometu“ policijske ophodnje pojačano će kontrolirati promet u blizini Osnovnih škola, kao i na onim dionicama cesta na kojima se očekuje pojačano kretanje djece školskog uzrasta, te će kontrolirati, upozoravati ili sankcionirati vozače koji kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost djece i ostalih sudionika u prometu.

Uz to, kontrolirat ćemo, upozoravati ili sankcionirati vozače vozila javnog prijevoza koji prilikom prijevoza djece ne koriste adekvatna stajališta za ulaz i izlaz putnika, stoji u priopćenju MUP-a ZHŽ-a.

SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *