Zbog neimaštine i nemogućnosti kupnje udžbenika mnoge obitelji traže pomoć od Vlade ZHŽ

Ekonomija & Gospodarstvo Grude Ljubuški Politika Posušje Široki Brijeg Vijesti ZHŽ

škola djeca 23012015
Od Vlade ZHŽ, točnije Ministarstva prosvjete, kulture i športa, mnoge su obitelji zbog neimaštine i nemogućnosti kupnje udžbenika za novu školsku godine bile primorane zatražiti pomoć. Radi se o više stotina zahtjeva, koji su slani izravno na Ministarstvo ili putem Centara za socijalni rad u četiri općine.

Kao nikada do sada u ZHŽ se osjeća neimaština, pa nakon 20 godina od Domovinskog rata umjesto da se stvarala zamjetna krivulja razvoja, društvo je pokleknulo, stvorena je socijalna katastrofa.

Prilikom formairanja proračuna županije kazano je kako će on biti isključivo socijalni, što se trenutačno ne provodi, već prema učinjenom izvršenje proračuna postaje politički kreirano.

Do informacije od ministrice Mikulić nije bilo moguće doći, pa se ne zna hoće li županijsko ministarstvo po ovom pitanju reagirati, ali sudeći prema informacijama iz Ministarstva financija novca nema.

Dobro bi bilo da Vlada ZHŽ smogne snage da pomogne roditelje u ovom teškom stanju ili ako ništa uzme malu pozajmicu od ZZO u Grudama ili komercijalnih banaka.

Prema broju trenutačnih zahtjeva Vlada ZHŽ bi trebala izdvojiti oko 500.000 KM, a hoće li do toga doći pokazati će naredni tjedni.

Ljubuski.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *