VIDEO: Ispravna sudačka odluka oko ofsajda na utakmici Širokog Brijega i Željezničara

Nogomet Sport

ofssbz 18082015
SARAJEVO – Nakon što se FK Željezničar oglasio smatrajući da je oštećen u susretu sa Širokim Brijegom kada je pomoćni sudac poništio gol Plavih u finišu utakmice, nadležna komisija Nogometnog saveza BiH (NSBiH) je analizirala situaciju i ustanovila da je sudačka odluka ispravna.

Željezničar se žalio na spornu situaciju iz 92. minute kada su Plavi postigli gol koji je zbog ofsajda poništio pomoćni sudac Amer Macić. Odbor za suce i suđenje te Odjel za suce i suđenje su analizirali spornu situaciju te su nakon detaljnog pregleda snimki ustanovili da je sudačka odluka o ofsajdu ispravna.

Pored toga, ustanovljeno je da je glavni sudac Dragan Skakić u 19. minuti ispravno dodijelio crveni karton golmanu Željezničara Marijanu Antoloviću. Također, odluke o ofsajdima koje su donijeli asistenti Amer Macić i Davor Beljo u 61. odnosno 72. minuti su također ispravne.

Odbor NS FBiH odgovorio je na žalbu Željezničara i istupe kluba u javnosti

“Odbor posebno ukazuje na neosnovanost tvrdnji i priopćenje FK Željezničara nakon utakmice ovog kluba u Širokom Brijegu koje se odnose na navodnu odgovornost direktora natjecanja Elmira Pilava i rukovoditelje za sudačka pitanja Salema Prolića. Naime, njihove nadležnosti su jasno definirane Organizacionijskim pravilnikom NSBiH i Pravilnikom o suci i suđenju koji definiraju da se sve odluke donose u suradnji s Odborom za suce i suđenje koji odgovara IO NSBiH. Članovi Generalnog tajništva saveza pružaju administrativnu i tehničku podršku članovima Odbora i ostvaruju profesionalnu suradnju u skladu sa definiranim nadležnostima, a u interesu razvoja i unapređenja suđenja shodno UEFA sudačkoj konvenciji. Odbor za suce i suđenje u suradnji sa Odjelom za suđenje i Tajnikom za natjecanja će podnijeti disciplinsku prijavu protiv odgovornih osoba u svim klubovima koji budu kršili Pravilnik o ponašanju članova nogometne organizacije (Kodeks o ponašanju član 7.). Odbor za suce i suđenje zajedno sa Tajnikom za natjecanja i Odjelom za suce i suđenje odbacuje sve pritiske klubova i pojedinaca iznesene u javnosti, potvrđuje svoju opredijeljenost da neće podleći neosnovanim pritiscima, te će nastaviti raditi u skladu sa UEFA sudačkom konvencijom, pravilnicima NSBiH i smjernicama IO NSBiH”, priopćeno je iz NSBiH.

SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *