APEL ZA POMOĆ: Požar u Ljubuškom opasno zaprijetio kućama i gospodarskim objektima

Crna kronika Ljubuški Vijesti ZHŽ

ljpoz 110820015 1
LJUBUŠKI – Požar koji je najvjerojatnije planuo jučer oko podne kod groblja „Jabuka“ u Pregrađu danas je opasno zaprijetio kućama i gospodarskim objektima u Pregrađu i na Bučinama, javlja Radio Ljubuški.

Zahvaljujući ljubuškim vatrogascima i mještanima spašene su kuće i gospodarski objekti iako se požar pojedinim kućama približio na samo nekoliko metara.

ljpoz 110820015 2

Požar je još uvijek vrlo aktivan, gori u blizini kuća, mještani i vatrogasci ulažu posljednje napore da ga zadrže na barem desetak metara od kuća. Vatra pred sobom nemilosrdno guta travu i nisko raslinje tako da je tijekom protekle noći i danas izgorjelo gotovo čitavo područje između puta za Metković i puta za Bučine.

Dodatnu poteškoću ljubuškim vatrogascima napravili su požari u Klobuku, na Mostarskim Vratima i u Mačkovu Klancu tako da su i tamo morali intervenirati. Dok je dio vatrogasaca bio na terenu požar u Pregrađu i Bučinama (Gaju) dodatno se razbuktao. Situacija danas u tri sata daleko je od stabilne, a kuće i gospodarski objekti još uvijek su ugroženi. Prema riječima mještana požar je najvjerojatnije izbio jučer oko podne kad je netko zapalio smeće kod groblja Jabuka.

ljpoz 110820015 3

Do zapovjednika ljubuških vatrogasaca Ivice Šimića nije se mogli doći jer je on duboko u požarištu, kratko je javio na telefon i zamolio da se prenese poziv svim građanima koji su u mogućnosti da dođu sa bilo kakvim raspoloživim sredstvima kako bi pomogli u gašenju požara jer su još uvijek u opasnosti i kuće i gospodarski objekti.

Pred mještanima Pregrađa i Bučina kao i pred ljubuškim vatrogascima je još jedno burno poslijepodne, a vjerojatno i cijela noć.

Radio Ljubuški

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *