MLADINA: Cilj nam je sada bolje upoznati mlade igrače kojima smo dali šansu, a ne rezultati!

Nogomet Sport

mladinadnevnilist 10072015
ŠIROKI BRIJEG – Remi na startu priprema s Veležom (1:1) prethodio je pomalo šokantnom porazu od novog prvoligaša Sloge (2:4), a onda su stvari sjele na svoje mjesto. Široki je u trećoj provjeri na Kupresu savladao Radnik 2:1, zabili su Dino Ćorić i mladi Marin Matić.

Soldo, Marković, Bralić, Brekalo, Ćorić, Landeka, Odak, Wagner, Menalo, Ćorluka i Buhač su startali, priliku je trener Davor Mladina pružio i Karačiću, Šaravanji, Nikiću, Lončaru, Kožulu, Matiću, Bondži i Juričiću. Poznavaoci prilika na Pecari odmah će primijetiti da nisu igrali svi na koje struka računa u nadolazećoj sezoni – i dalje su izvan kombinacija napadači Dino Kresinger i Ivan Baraban, a treba se sjetiti da na kupreški dio priprema uopće nisu putovali Boris Pandža čiji oporavak ne ide prema predviđenom planu i Jozo Špikić koji se nakon povratka na Pecaru teže ozlijedio i čeka ga polugodišnja stanka. Uz njih minutažu nisu dobili ni Mate Pehar, kao ni Zvonimir Kožulj, no kod njih se ne radi o problemima koji bi trebali zabrinuti.

  • Rezultat nije bio u prvom planu, cilj mi je bio još bolje upoznati pojedince i sve mlade igrače kojima smo dali šansu. Nažalost, imamo puno ozlijeđenih igrača, pa smo oprobali i neke kadete, ali od slijedeće utakmice s Vitezom gledat ćemo počet sa standardizacijom sastava, rekao nam je Mladina.

Strateg Širokobriježana bio je zadovoljan mladim igračima, ali ne do te mjere da je nekog od njih posebno istaknuo.

  • Korektno su odradili posao, još godinu ili dvije i na njih će se moći ozbiljno računati. Ali eto, nije svako zlo za zlo. Da nije toliko ozlijeđenih igrača, ne bi imali priliku uvjeriti se u kvalitetu tih igrača koji dolaze.

A ozlijeđenih je zaista puno, s tim da stanje nekih od njih ide na bolje, dok drugi i dalje moraju mirovati, čekati, propuštati vrijednu minutažu u pripremama…

  • Baraban se priključio treninzima, dok Kresinger zbog meniskusa još mora sačekati. Odlučeno je da neće ići na operaciju. Što se Kožulja tiče, on je osjetio bol u mišiću, ali nije ništa opasno. Nakon utakmice je normalno radio. Pehar prije ovih priprema nije imao kontinuiteta igara. Dosta dobro je odradio utakmice sa Veležom i Slogom, ali došlo je do laganog zamora, pa smo ga odlučili odmoriti, izvijestio je Mladina koji je i dalje poprilično zabrinut.
  • Najveći problem je što nam nisu zdravi stožerni igrači, što smo dijelom pokrili, pa smo na stopersku poziciju doveli Bralića koji se protiv Radnika pokazao u dosta dobrom svjetlu. Ali kako sada stvari stoje, kadar ćemo morati još dopunjavati…, i s igračima prema naprijed. Ali ovo je ujedno i šansa za igrače koji nisu bili u prvom planu, tako da nije sve crno.

Upozorio je Mladina na još jedan nimalo bezazlen detalj.

  • Do kraja godine trebali bi odigrati dvadeset i jednu utakmicu, osamnaest u prvenstvu i tri u Kupu, ako se prođe. To je veliki broj utakmica za koji morate imati odgovarajući broj igrača, a ocijenjeno je da prošlosezonski kadar po tom pitanju bio tanak.

U subotu protiv Viteza

Slijedeća, četvrta provjera Širokobriježane čeka u subotu u Tomislavgradu. Utakmica s Vitezom zakazana je za 18 sati.

  • Vidjet ćemo, ako tu utakmicu dobro odrade, igrači će nakon nedjeljnog povratka u Široki možda dobiti i slobodan ponedjeljak. Zatim nas u srijedu čeka utakmica s Braniteljem, a onda u petak i subotu nastup na Memorijalu, što će biti naše posljednje provjere pred početak prvenstva, rekao je Mladina.

Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *