VIDEO INTERVJU – Stanko Bubalo: I sad se naježim kad se sjetim utakmice doigravanja protiv Sarajeva

Nogomet Sport

bubalo 25062015 1
ŠIROKI BRIJEG – I sad se naježim kad se sjetim utakmice protiv Sarajeva (poraz 0:1 u prvom zajedničkom doigravanju za Europu klubova iz FBiH, op. a.) na stadionu Pod Bijelim Brijegom u Mostaru. To mi je možda bio najteži dan u životu. Došli smo na stadion u grotlu pred skoro 25.000 gledatelja. (…) Ni iz Veležovih dana stadion nije bio tako pun. Odigrali smo jednu dobru utakmicu, bili bolji 90 minuta, ali, nažalost, tako je u nogometu, propustili svoje prilike, zabili su nam jedan gol… Tuga mi je bila u srcu, rekao je proslavljeni širokobriješki nogometaš Stanko Bubalo u intervjuu za Prvi.tv.

Njegov nogometni put je uistinu specifičan. Svoju nogometnu karijeru počeo je posve neočekivano. Naime, jedne prilike je došao gledati svoga starijeg brata Zorana na trening Širokog Brijega i pridružio se momčadi. U razdoblju od 1995. do 1998. nosio je dres Širokog Brijega i sudjelovao u osvajanju četiri naslova prvaka Herceg-Bosne. Pogoci i majstorije u dresu matičnog kluba donijele su mu nadimak „Ronaldo iz Turčinovića“.

Odlične igre i pogoci u dresu NK Širokog Brijega nisu prošle nezapaženo. Uskoro su uslijedile brojne ponude za usluge ovog vrsnog napadača (npr. španjolski prvoligaši Espanyol, Numancia…, op. a.), ali popularni „Ronaldo iz Turčinovića“ se odlučio za Osijek. Iz Gradskog vrta je uslijedio transfer u Hajduk, a nakon samo dvije sezone i u austrijski Karnten iz Klagenfurta. U sezoni 2007./2008. ponovno je obukao dres NK Širokog Brijega.

Karijeru je okončao 2010. godine u dresu Posušja. U svojoj bogatoj karijeri dva puta je odjenuo dres hrvatske reprezentacije. Iako je okončao karijeru nije izašao iz nogometa. Trenutno trenira djecu iz svog rodnog mjesta i među njima traži svoga nasljednika.

FB NK Široki Brijeg

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *