ŽALOSNO: I večerašnju najhladniju noć će provesti u šatoru, a nekima došle i pozivnice za sud!

Crna kronika Široki Brijeg Vijesti ZHŽ

Široki Brijeg će ipak imati doček Nove godine na otvorenom. Naime, već devetnaesti dan obespravljeni radnici Lijanovićevih tvrtki prosvjeduju ispred upravne zgrade kompanije Lijanovići d.o.o. na Visokoj Glavici.

 

Iako im je jaka bura noćas srušila šator koji ih je štitio od hladnoće, radnici ipak najavljuju kako će, unatoč najavljenim debelim minusima, svoj dvadeseti dan prosvjeda i 2015. godinu dočekati ispred upravne zgrade.

– U poslijepodnevnim satima ćemo ponovno podignuti šator i Novu godinu dočekati ovdje prosvjedujući. Ovdje smo bili i na Božić i tijekom božićnih blagdana, pa će nas 20-ak i večeras ostati ovdje. Ovo je samo dokaz kako ne odustajemo, rekao je Ivan Grbešić, vođa prosvjednika, u izjavi za ABCportal.

Na naš upit kako komentiraju nedavnu Jerkinu (Lijanović, op. a.) izjavu kako bi volio Novu godinu dočekati s obespravljenim radnicima u Širokom Brijegu, isti odgovaraju kako je to samo još jedan dokaz cirkusa u ovoj državi.

– Jerko je tom svojom izjavom dokazao koliki je cirkusant. Uostalom on je svojim dosadašnjim izjavama pokazao svoja pravo lice i otkrio cijelu istinu o sebi. To se najbolje vidi u kontradiktornim izjavama u kojima nas prvo negira kao svoje radnike, a zatim nas priznaje svojima i napada kroz svoje politikantske izjave. No, ni to nas ne zanima, ističe Grbešić te dodaje kako mu „ne brane doći na Visoku Glavicu“.

– On nam se slobodno može pridružiti, ali s vrećom novca. Neka nam isplati naše plaće i mi odlazimo, poručuje Grbešić.

Ostali radnici su dodali kako su već primili i prijetnje u plavim kovertama s pozivima na sud.

– Ovih dana je nas 50-ak primilo plave koverte s pozivom na sud zbog ometanja privatnog posjeda. Tvrtka KORA-FIN koja radi u sklopu kompanije nas optužuje za svoj poslovni gubitak zbog naših prosvjeda i od nas sviju traže po 1000 KM naknade za tu štetu. A mi ih nijedanput nismo ometali u njihovu radu, poručuju radnici.

Izvor vijesti; Abacportal.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *