U Ljubuškom predstavljen roman Mate Grbavca “Svijetla strana sunca”

Knjiga Kultura

sssklj 17062015 1
LJUBUŠKI – Sinoć je u Gradskoj vijećnici Ljubuški upriličena promocija romana Mate Grbavca “Svijetla strana sunca”, romana za punoljetne, sa zanimljivim likovima i radnjama. U programu predstavljanja knjige uz autora Matu Grbavca sudjelovao je Ivan Sivrić, predsjednik Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

“Pred nama je moderan roman, njegovu kvalitetu su prepoznala dva nakladnika Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne i Matica Hrvatska Čitluk”, započeo je svoje predstavljanje Ivan Sivrić te dodao da autora kao proznog pisca nije poznavao te se sad susreo s majstorom riječi i majstorom rečenice i kompozicije.

sssklj 17062015 3

“Autorove su riječi jednostavne i svakidašnje, a rečenice kratke i razumljive, odjeci jasni i precizni, a to se postiže velikim rado i iskustvom i sposobnošću koje on ima u izobilju. Kada je riječ o likovima oni su svakidašnji, a opet su iznimni. Središte zbivanja je na putu između dvije najstarije djelatnosti (špijunaža i prostitucija). Knjiga opisuje vrijeme između dolaska glavnog lika iz Amerike i njegova povratka tamo. Autoru čestitam, a vama knjigu preporučam na čitanje”- rekao je Sivrić u svom izlaganju.

“Dok se knjiga stvara ja sam njen vlasnik i mogu ju oblikovati ovako ili onako, stvarati po svojoj mjeri i ukusu, a sada je ona prepuštena čitateljima. Ako netko u njoj otkrije dio sebe, svojih želja i snova, svojih ljubavi i dvojbi , uzleta i padova i tko zna čega još, zaista ću biti sretan, jer sam bio sretan čitajući tuđa djela kada sam pronalazio odgovore na pitanja koja su me mučila i davala mi sugestiju da širim vidike. ” rekao je autor knjige Grbavac te se zahvalio svim sponzorima jer bi bez njih ona još uvijek bila u korici.

sssklj 17062015 2

Ulomak iz romana čitali su ljubuški gimnazijalci Ivan Herceg i Klara Vukojević, zatim Nevenko Barbarić, načelnik Općine Ljubuški, a jednu Matinu pjesmu pročitala je i unuka Pepa.

Simona Barišić i Luka Kravić koji su već izdali svoju knjigu također su se tijekom večeri predstavili kao mladi pjesnici izLjubuškog.

Glazbeni dio večeri izrazito profinjenom izvedbom upotpunile su članice Ženske klape Zvizdan iz Posušja.

Program je vodila Anamarija Nosić.

LJportal.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *