Počele prijave za najljepšu sportsku priču – “Sportske igre mladih 2015.”

Košarka Nogomet Ostali sportovi Sport
FOTO: Mili Marušić
FOTO: Mili Marušić

Najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini nastavlja se i ovog ljeta. Pete BH Telecom Sportske igre mladih, najveći sportski događaj za dječake i djevojčice, u 28 gradova uljepšat će raspust brojnim mališanima.

“Igre su iz godine u godine rasle, te je tako u četiri godine organizacije na natjecanjima sudjelovalo preko 100.000 mališana iz 73 bh. grada. Slavimo mali jubilej ove godine, te ćemo se potruditi da naši mališani pored dobrih sportskih natjecanja osjete i prave SIM trenutke, uspomene koje nikada neće zaboraviti. Očekuje nas puno druženja, smijeha i fair playa, a tome se najviše radujemo!”, kazao je Haris Deliahmetović, predsjednik Igara u BiH.

On je dodao da je u protekle četiri godine ispraćeno 100.000 mališana iz više od 79 gradova i općina Bosne i Hercegovine.

“Zajedno smo slavili pobjede, ali i tugovali u porazima, slavili rođendane, bili svjedoci prvih simpatija, spajali djecu BiH, iako mnogi tvrde da je to nespojivo, i na taj način opravdali epitet najljepše sportske priče”, dodao je Deliahmetović.

Sportske igre mladih će i ove godine okupiti male bh. sportaše, djevojčice i dječake, koji će se natjecati u 10 sportova nogomet, rukomet, košarka, tenis, stoni tenis, odbojka, atletika, odbojka na pijesku, šah i igra ‘između dvije vatre’, u dvije starosne kategorije: 2000. godište i mlađe i 2004. godište i mlađe.

Prijave su otvorene i sudjelovanje je potpuno besplatno. Svi koji žele biti dio najljepše sportske priče, mogu se prijaviti na broj telefona 033 711 930, putem web stranice “igremladih.ba” ili putem Facebook stranice “Sportske igre mladih BiH” potražiti odgovor na vaš upit.

Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora, Svjetske nogometne federacije i Olimpijskog odbora BiH. Podršku Igrama daju i eminentna imena iz sportskog i političkog života, kao što su Sir Dave Richards, Ivica Osim, Predrag Mijatović, David Beckham, Jose Mourinho, Sven Goran Erriksson, Franz Beckenbauer, Miralem Pjanić i mnogi drugi.

U saradnji s Košarkaškim savezom i USAID-om, Igre promoviraju projekat “Fer igra za fer djetinjstvo” s ciljem širenja tolerancije i prijateljstva kroz sport.

Portal SirokiBrijeg.info će ove godine biti jedan od medijskih promotora ovog hvale vrijednog projekta, tako da ćemo popratiti i njihova održavanja na području ZHŽ-a. A kako je to prošle godine izgledalo u Širokom Brijegu, progledajte u ponuđenom video prilogu:

SirokiBrijeg.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *