04. LIPNJA: Umro tvorac HKK Široki Stanko Jelčić-Ćanka, Devetnice sv. Anti…

Lipanj Vremeplov ZHŽ

juniorihkksiroki14032015 11
Na današnji dan prije 19 godina umro je Stanko Jelčić – Ćanka, čovjek čije su se životne staze definitivno vezale za košarku. Osnovao je 1974. godine KK Mladost (današnji HKK Široki), jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva iz Bosne i Hercegovine.

Nakon završetka Fakulteta za fizičku kulturu stigao je među širokobriješke gimnazijalce. Oni su ga voljeli i cijenili. Volio je sve sportove, ali košarka je bila ipak nešto posebno. No, sve nadarene mladiće upućivao je u razvikanije nogometne, atletske, boksačke, rukometne ili odbojkaške klubove.

Na asfaltnom vanjskom terenu između crkve i gimnazije Ćanka je udario temelje širokobriješkoj košarci i sportskom kolektivu koji će kasnije postati Sportski ponos Hercegovine. Njegove zasluge u svemu tome su nemjerljive.

OSTALI DOGAĐAJI NA DANAŠNJI DAN;

2011. – Evo jedan zanimljiv glazbeni nastup koji se dogodio na današnji dan 2011. godine. Ćota je u Cernu kod Ljubuškog zapalio tamošnju publiku.

2014. – Tradicionalno 04. lipnja u nekoliko Župa naše Županije počinju Devetnice sv. Anti, jednom iz reda najomiljenijih svetaca kod hercegovačkih katolika.

vremeplov 04062015 3

Pripremio: Danijel Ivanković

NAPOMENA: Poštovani čitatelji portala SirokiBrijeg.info ovim putem naglašavamo kako i svi Vi možete sudjelovati u kreiranju rubrikeVremeplov ZHŽ-a”, pa Vas stoga pozivamo da na mail: vremeplovzhz@sirokibrijeg.info šaljete tekstove/informacije, kao i fotografije za koje vjerujete da bi mogle biti zanimljive pri kreiranju rubrike, a sve ono najzanimljivije što pošaljete vrlo rado ćemo iskoristiti da osvježimo i obogatimo ovu rubriku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *