Wagner Santos Lago proglašen najboljim igračem Premijer lige BiH!

Nogomet Sport

nfsbihnagrade 03062015 1
SARAJEVO – Manifestacija izbora najboljih igrača i golmana BH Telecom Premijer lige, Premijer ženske lige i Premijer futsal lige u sezoni 2014/2015 održana je danas u hotelu „Terme“ na Ilidži.

Za najbolje pojedince glasali su treneri i kapeteni naših premijerligaških klubova u svim konkurencijama.

Prije samog početka ceremonije prisutne je pozdravio predsjednik NS BiH Elvedin Begić: „Prije točno godinu dana sa ovog mjesta smo ispratili naše reprezentativce na Svjetsko prvenstvo u Brazil, a sada ovdje organiziramo još jedan događaj, izbor najboljih pojedinaca ligaških natjecanja. Odbor za medije NS/FS BiH je napravio prijedlog ovog izbora što je IO usvojio. Smatram da ovim još više dajemo na značaju natjecateljima u organizaciji Saveza.“

”Hvala svim trenerima i kapetanima koji su glasovali za mene, veliko hvala mojoj obitelji bez koje bih ovo teško napravio. Hvala mom NK Široki Brijeg​ te vjernim navijačima Škriparima i svim prijateljima koje sam stekao kroz sve ove godine igrajući u BiH. Na kraju, najveće hvala dragom Bogu koji mi je sve dao u životu i bez njegove pomoći danas ne bih bio na ovom mjestu. Neka Bog blagoslovi sve nas i cijelu Bosnu i Hercegovinu!”, poručio je Wagner prilikom preuzimanja nagrade.

nfsbihnagrade 03062015 2

Najbolji golman Premijer futsal lige BiH je Behrudin Omerbegović, član MNK „Centar“ iz Sarajeva i reprezentativni golman naše zemlje kojem su glavni konkurenti u izboru bili Bekir Hodžić (Bosna Kompred) i Stanislav Galić (Mostar Stari Grad).

„Ovo je veliko priznanje i nagrada za sav uložen trud svih ovih godina i podstrijek za dalje. Ima u ovoj ligi još talentiranih golmana što ovoj nagradi posebno daje na težini“, rekao je Omerbegović.

I najbolji igrač malog nogometa Anel Radmilović dolazi iz ekipe Centra, a priznanje je dobio ispred klupskog kolege Nijaza Mulahmetovića i igrača Zrinjskog Mirka Hrkača.

Radmilović nije krio oduševljenje zbog nagrade: „Ovo je kruna moje karijere i nešto zaista veličanstveno. Drago mi je da sam baš ja dobitnik nagrede ispred toliko kvalitetnih igrača Premijer futsal lige BiH. Hvala i svim trenerima i kapetenima koji su glasali za mene.“

Nagradu za fair play dobio je mladi nogomeaš Željezničara Dženis Beganović koji je u ožujku ove godine stao u zaštitu mladih nogometaša Širokog Brijega kada su bili na meti huliganskog napada i koji je pokazao kako treba da se ponaša jedan sportaš.

nfsbihnagrade 03062015 3

Mlada Envera Hasanbegović je najbolji čuvar mreže Premijer ženske lige BiH, a ove sezone primila je samo jedan gol u prvenstvu i dva u Kup-u. Hasanbegović je najbliže konkurente imala u Tamari Škorić iz Modriče i Arneli Šabanović iz Čelika.

„Koristim ovu priliku da se zahvalim svojim trenerima i obitelji koja mi pruža najveću podršku. Činjenica da je moja ekipa i ove godine osvojila duplu krunu i da će sudjelovati u UEFA Ligi prvaka dokazuje da se kvalitetan rad i trud zaista isplati. Mi smo pravi tim koji krasi zajedništvo tako da su ovu nagradu zaslužile i sve igračice SFK 2000. One su najbolje i samo uz njih i ja mogu da budem najbolja“, rekla je Hasanbegović.

Osvajač duple krune u ženskoj konkurenciji SFK 2000 dao nam je i najbolju igračicu Premijer ženske lige, a to je Armisa Kuč koja je ove sezone postigla 40 golova. Poslije nje najviše glasova dobile su Aida Hadžić (SFK 2000) i Slađana Bulatović (Banja Luka).

Nakon ceremonije Kuč je izjavila: „Predivan je osjećaj dobiri ovakvo jedno priznanje. Zahvalila bih se NS/FS BiH, svojoj trenerici Samiri Hurem i svim djevojkama sa kojim igram i bez kojih ovo ne bi bilo ostvarivo.“

NFS BiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *