Rukometašice Gruda odlučile iduću sezonu zaigrati u jednom od europskih kupova

Ostali sportovi Sport

finalegrude 24052015 15
GRUDE – Rukometašice Gruda Autoherc su natjecateljsku godinu iza sebe okončale dvostrukom krunom i tako uvjerljivo, sa samo jednim porazom u oba natjecanja, pokazale da su u ženskoj konkurenciji daleko najbolja ekipa u Bosni i Hercegovini.

Tituli prvaka BiH su prošlog vikenda pridodale i naslov osvajača Kupa kojem su bile domaćin i organizator. Na Final Four turniru su u polufinalu prvo savladale mostarski Zrinjski (31:22), potom i prijedorsku Miru u borbi za titulu (29:19).

  • Meč sa Zrinjskim je stvarno bio finale prije finala i morale smo se maksimalno potruditi kako bi pobijedile. Na kraju je ispalo i rezultatski uvjerljivo. Pobjedom i protiv Mire te osvajanjem Kupa smo potvrdile da smo trenutačno najbolja ekipa u BiH, prokomentirala je trenerica Zlata Zubac.
  • Do naslova u oba natjecanja smo stigle težim putem, a zbog toga je zadovoljstvo još veće, dodala je.

Slijedi priprema za završnicu juniorskog prvenstva BiH gdje će nastupiti i dobar dio igračica seniorskog tima Gruda.

  • Jako smo umorne ali imamo još juniorsko prvenstvo nakon kojeg ćemo na zasluženi odmor. Sljedeće sezone ćemo sigurno nastupiti i u jednom od europskih kupova kako bi djevojke osjetile i to iskustvo, kazala je Zlata Zubac.

Zanimljivo je da su Grude osnovane tek u kolovozu 2009. godine, a osim grudskih boćara predstavljaju prvi klub iz ovog malog hercegovačkog mjesta koji je osvojio titulu prvaka države u jednoj sportskoj disciplini.

  • Za nas je to veliki uspjeh, titulu prvakinja smo zaokružili naslovom u Kupu i to uvjerljivo i superiorno tako da smo ukupno jako zadovoljni, rekao je Zoran Trlin, predsjednik Upravnog odbora HŽRK Grude Autoherc.

U klubu će i u idućim godinama imati jednake ciljeve kao i dosad.

  • Rezultat nam nikad nije bio imperativ nego vrhunski stručni i odgojni rad s djecom te masovnost i daljnji razvoj škola rukometa u Grudama, Posušju i Rakitnom, ali i proširenje na školu u Širokom Brijegu. S tim bismo trebali imati bazu za daljnji razvoj kluba, kazao je Trlin.

Početkom iduće sezone seniorski tim će zaigrati i u jednom od europskih kupova. Grude su ga izborile i prošle sezone, ali tad se u klubu nisu odlučili za ovaj iskorak.

  • Čekamo da EHF obavijesti RSBiH u koje natjecanje tko ide i to bi trebali znati za 15-ak dana, nakon čega ćemo praviti daljnje planove, zaključio je Zoran Trlin.

Dnevni list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *