NAJAVA: Meri Cetinić i Ivan Mikulić na 40. godišnjici Glazbene škole Široki Brijeg

Glazba Najave

najavagksb26052015
ŠIROKI BRIJEG – Glazbena škola Široki Brijeg ove godine obilježava važan jubilej: 40 godina postojanja i uspješnog rada na odgoju i obrazovanju djece i mladih u glazbenoj kulturi.

U proteklih 40 godina, od davne 1974/75 školske godine, kroz osnovnu glazbenu školu je prošlo preko 3000 djece koji su uz pjevanje, solfeggio i teoriju glazbe, učili svirati jedan od instrumenata: glasovir, gitaru, violinu, flautu, trubu, saksofon, violončelo, harmoniku, orgulje, tamburice…Najuspješniji su od 1996/97 šk.god.dobili priliku i nastaviti svoje obrazovanje u Srednjoj glazbenoj školi, koja je jedina takva u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Osim čestih pripredbi i nastupa u svome gradu, učenici Glazbene škole su nastupali u inozemstvu: Hrvatskoj, Makedoniji, Srbiji, Italiji, Češkoj, Njemačkoj i s ponosom pronosili ime svoga grada. Na Federalnim natjecanjima učenika glazbe redovito osvajaju visoke nagrade, kao priznanja svome upornom i vrijednom radu, za koji je potrebno puno ljubavi i odricanja. Na natjecanjima u inozemstvu, koja su isto tako pohodili, ostvarivali su značajne rezultate.

Od skromnih početaka, područnog odjeljenja mostarske glazbene škole, pa do danas, osnovne i srednje glazbene škole Široki Brijeg, kroz školu je prošlo puno poznatih i priznatih glazbenih umjetnika i pedagoga iz BiH i susjednih zemalja, jer u Širokom Brijegu nije bilo dovoljno obrazovanog kadra za održavanje kvalitetne i potpune nastave. Danas se veliki broj bivših učenika vratio u svoju školu i dalje širi znanje i ljubav prema glazbi novim generacijama, dok se studenti glazbe iz Širokog Brijega, na školovanju u Sarajevu, Zagrebu, Ljubljani…čekaju da se vrate.

Organizacijski odbor za Proslavu 40 obljetnice rada Glazbene škole Široki Brijeg i Udruga prijatelja Glazbene škole Široki Brijeg žele Vas obavijestiti o programu proslave:

PROGRAM PROSLAVE

29.5.2015. Narodna knjižnica 19 sati:

OTVORENJE IZLOŽBE FOTOGRAFIJA 40 godina rada Glazbene škole Široki Brijeg koju je uz suradnju sa djelatnicima Glazbene škole priredio akademski slikar Vladimir Kraljević.

3.6.2015. Koncertna dvorana Zavoda Svete Obitelji:

18.00 PREMIJERNO PRIKAZIVANJE DOKUMENTARNOG FILMA O GL. ŠKOLI Da Capo

Film je realizirala produkcijska kuća KADAR iz Širokog Brijega, a uradak potpisuju:

Zdenko Jurilj, redatelj

Tomislav Topić, montaža

Antoni Ćorić, kamera i

Tomislav Bubalo, producent.

Nakon prikazivanja filma, upriličit će se i prodaja DVD-a

19.30 SVEČANI KONCERT

Sadašnji i bivši učenici Škole u zboru, orkestru i solo nastupima izvoditi će evergreene hrvatske i svjetske klasične glazbe. Nastupa i velika prijateljica Glazbene škole, Meri Cetinić, kao i Ivan Mikulić, bivši učenik ove škole.

najavagksb26052015 1

Ulaz na sva događanja je slobodan. DOBRODOŠLI !!!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *